lunes, 2 de abril de 2012

Dia 16 (09:40 - 09:52)

Al carrer les parades d' artesania tracten de fer negoci, així es caracteritza la placa redona i altres nuclis del centre. La sort d' aquesta zona es que tots els monuments estan relativament connectats i propers, el que facilita d' adequació del temps i que anem amb més avantatge de la prevista. M' encanta veure eixos estrets carrers que no visite des que era molt petit quan anava amb ma mare a comprar teles per als seus vestits de fallera. Em sent un turista dins de la meua pròpia ciutat, però més turista soc quan desenfunde la càmera per a immortalitzar les imatges:

110 - Plaça Lope de Vega
Artista: José Jarauta Navajas
Lema: Obres són Amors i també desil·lusions
Secció: 5A


Infantil - Plaça Lope de Vega
Artista: José Jarauta Navajas
Lema: Nit de Por
Secció: 11ª


I ja eixim a la Plaça de la Reina, on inevitablement me pose molt nostàlgic. Quan era faller, l' Ofrena a la Mare de Deu era el meu acte preferit, sempre m' oblidaven tots els problemes i tractava d' emplenar-me amb la màgia del moment. Però com a dia 16 que era, encara no havien tallat el carrer per a que totes les comissions passaren. Així, fem fotografia al monument i seguim amb la ruta deixant de banda els records:

143 - Plaça de la Reina - Pau - Sant Vicent
Artista: Javier Martínez Fernández
Lema: Incombustibles
Secció: 1B



Infantil - Plaça de la Reina - Pau - Sant Vicent
Artista: José Manuel Ribes López
Lema: Una de-alicia de falla
Secció: 3ª


Pugem per la Plaça de la Reina, un lloc estratègicament ideal per fer un paronet i continuar la ruta de forma seguida. Però amb tantes ganes que tinc, ni tal se vol note fam i vull anar prompte en busca de més monuments. Quan apleguem al MacDonalds girem pel carrer de Corretgeria on jo no sabia que en eixe lloc es plantava una falla d' eixes particulars i enginyoses, disculpem la qualitat pels rajos del Sol:

50 - Corretgeria - Bany dels Pavesos
Artista: Guillermo Rojas Vera
Lema: L' Histèria Mitjeval
Secció: 6B



Infantil - Corretgeria - Bany dels Pavesos
Artista: Sergio Amar Medina
Lema: Cap a on anem?
Secció: 15ª


Deixem darrere el monument de Corregteria fins aplegar al Carrer de Calatrava, on més dalt trobarem la comissió que va donar una Fallera Major a València en 1998, una xicona que la podem veure ara als Informatius de Canal 9 presentant esports:

309 - Plaça del Negret
Artista: Francisco Giner Núñez
Lema: Valencians per al Món
Secció: 5B


Infantil - Plaça del Negret
Artista: Carlos Berlanga Martínez
Lema: Criatures
Secció: 13ª


Continuem l' escalada al carrer dels Cavallers fins aplegar al Landerer, teniem dubtes pel que havem vist de si haguera falla o no a Portal de la Valldigna, o almenys en l' esbós no apareixia res. Afortunadament si hi havía monument, i com a la majoría de falles del Carme, amb una sàtira que transmiteix aquest vell barri de València:

4 - Portal de Valldigna - Salines
Artista: Ignacio Ferrando Tamarit
Lema: Jam Session
Secció: 7C


Infantil - Portal de Valldigna - Salines
Artista: Laura Pallás Albi
Lema: Simplement Vida
Secció: 15ª



Trajecte realitzat:



No hay comentarios:

Publicar un comentario