martes, 3 de abril de 2012

Dia 16 (09:52 - 10:00)

Ja comencem a trobar altres ruters que venen presumiblement de Na Jordana, recorde com en anys anteriors jo feia eixe mateix camí, iniciàvem el recorregut de dalt a baix. En esta ocasió no, fem la ruta inversa, tenim localitzats tots els monuments i per això ràpidament les trobem enseguida. El Carme és un barri especial, la esquerra valenciana es concentra en eixos racons de liberalisme i integritat, ideals que m' impacten i admire. Em fa goig passejar per eixos carrers reivindicatius, amb pintades artístiques que a més denuncien els problemes. Del carrer dels Cavallers apleguem al inici del carrer de Quart:

15 - Bosseria - Tros Alt
Artista: Federico Ferrer García
Lema: Toca, canta, bufa
Secció: 2B



Infantil - Bosseria - Tros Alt
Artista: Vicente Francisco Lorenzo Albert
Lema: Saps qui som?
Secció: 10ª


Pugem pel carrer de Sant Miquel fins aplegar a la Plaça de Vicent Iborra. Ací veiem unes persones amb cerveses a la ma que no semblen molt entusiasmats amb les falles. Just davant hi ha una falla que aquest any compleix 150 anys, una comissió històrica d' eixes que sense fer soroll ja duen segle i mig de contribució a la gran festa valenciana:

18 - Sant Miquel - Vicent Iborra
Artista: Pablo Jesús Ovejero Galindo
Lema: 150 Aniversari
Secció: 7A


Infantil - Sant Miquel - Vicent Iborra
Artista: Pablo Jesús Ovejero Galindo
Lema: Alçant la falla 150 anys després
Secció: 14ª


La gent aprofita per anar al mercat, gent major que van amb les seues bosses amb les mans i quan passen al costat dels monuments, paren per donar-lis una ullada. Cap amunt per carrer de dalt fins l' encreuament de Sant Tomás. Allí veiem el jurat avaluant la feina dels artistes:

37 - Alta - Santo Tomás
Artista: Juan José García López
Lema: "agra-passió" del Carme
Secció: 6B


37 - Alta - Santo Tomás
Artista: Òscar Villada Sanchís
Lema: Pepito ja no plora
Secció: 15ª


M' he desorientat un poc, en la ruta tenia previst anar primer a Baixa-Messó de Morella, però el canvi tampoc modifica molt el planing previst. En següent destí em done comte que hi ha gent que tot i ensenyant la càmera de fotos, no vol separar-se un poc per la gran curiositat que li desperta el monument. O no s' ha donat compte de que hi estava allí o simplement no em volia fer el favor de llevar-se, siga quina siga la causa, ho respectem:

46 - Baixa - Messó de Morella
Artista: Jordi Fresquet Mas
Lema: Baix la mala sort
Secció: 6A


No hem trobat monument infantil ni un moment en que la dona es llevara. Com tenim pressa d' aplegar als següents destins, no ens detenim ni un segon més. Entrem en les hores on els camions neteja van pels camins del Carme deixant el barri net, no se perquè tinc la sensació inclús de que em persegueixen:

66 - Plaça de l' Arbre
Artista: Pedro Simarro Fernández
Lema: El somni de ser ¿...?
Secció: 7A


Infantil - Plaça de l' Arbre
Artista: Pedro Simarro Fernández
Lema: El màgic mon del circ
Secció: 14ª


Trajecte realitzat:


No hay comentarios:

Publicar un comentario