miércoles, 11 de abril de 2012

Dia 16 (10:50 - 11:00)

Toca tornar al casc antic de la ciutat, bordejar el centre fins les torres de Quart que et donen la benvinguda al cor de València. Amb tanta paradeta de xurros, no es mala hora per a fer un mosset i seguir amb la ruta. El sector on anem ara es especial, El Pilar-Sant Francesc, i es que el matí del dia 16 està dedicat a les falles històriques i en aquesta zona en trobem molts exemples. Pugem pel carrer Guillem de Castro per trobar el següent destí, al fons una d' eixes falles amb ganes de veure, tot i que abans cal parar a comprar un xurro de crema, un capritx que duia molt de temps volent comprar i que a bon preu estava. Mentre el deguste, veig la falla d' En Plom:

167 - En Plom - Guillem de Castro
Artista: Francisco Juan Navarro
Lema: L' esport de la vida
Secció: 5A


Infantil - En Plom - Guillem de Castro
Artista: Juan Alberto Navarro Guijarro
Lema: "Que zoi pequeño"
Secció: 14ª


Entrem per les Torres de Quart i expectació davant el monument de Gramaje. Fa una dècada, Quart-Palomar era una falla abstracta, peculiar, que trencava amb la lògica fallera. Últimament han adaptat la bellesa als seus monuments sense deixar de banda la crítica ferotge i un estil curiós. Em quede bocabadat davant la figura central, una perfecció increïble i una bellesa extrema de la dona que centra totes les mirades:

17 - Quart - Palomar
Artista: José Manuel Gramaje
Lema: El Maquillatge
Secció: 1A




Infantil - Quart - Palomar
Artista: José Luis Ceballos i Paco Sanabria
Lema: Penjats!
Secció: 9ª



Amb la emoció encara al cos per delectar-se amb la tendresa del "Maquillatge" enfilem el carrer de Quart per baixar pel Carrer Palomar:

8 - Murillo - Palomar
Artista: Alberto Ferrer García
Lema: Decadència d' allò antic i progrés d' allò modern
Secció: 7C


Infantil - Murillo - Palomar
Artista: Samuel Martínez
Lema: Somnis Infantils
Secció: 15ª


Amagadet està el pròxim destí, tan amagat que als mapes virtuals no trobava la plaça, encara que tampoc era molt complicat deduir l' emplaçament. Seguisc amb la psicosi de que els cotxes-neteja em persegueixen allà on vaig, també comence a veure famílies amb nens petits i les metxes a la mà. Estem acostant-se a un dels destins més visitats i en l' ambient es nota:

92 - En Sendra - Plaça de Coll
Artista: Juan Carlos Molés Martínez
Lema: Nostalgia a la Mar
Secció: 7A


Infantil - En Sendra - Plaça de Coll
Artista: Juan Carlos Molés Martínez
Lema: Passeig per la Mar
Secció: 16ª


A plena llum solar, la calor es deixa notar, com de fresquets anàvem a les sis del matí! ara ja es tot al contrari, calor primaveral tirant a l' estiu. Ens adaptem com si camaleons fórem, si són falles s' aguanta tot. Baixem pel carrer Recaredo fins l' encreuament amb Guillem de Sorolla, fusió d' avingudes i falla:

196 - Guillem de Sorolla - Recaredo
Artista: Mauricio Vázquez Terón
Lema: Una de por: cel o infern
Secció: 7C


196 - Guillem de Sorolla - Recaredo
Artista: Mauricio Vázquez Terón
Lema: Futur senyor pirotècnic...pot escomençar la disparà
Secció: 16ª


Trajecte realitzat:


No hay comentarios:

Publicar un comentario