jueves, 19 de abril de 2012

Dia 16 (11:35 - 11:50)

El canvi en el trajecte ha reconduït la nostra ruta, així que el següent destí ens empenta a la vorera del riu. Ja es veuen molts xiquets passant un gran dia de falles, castells inflables, partidetes al futbol pels carrers i sobretot petards, molts petards, un olor intensa a pólvora que ens agrada, però també ens fa anar en cura ja que un descuit ens pot fer molt de mal. Pel carrer de Sant Jacint, girem a l' esquerra al carrer Nord. Ací trobem una falla que la seua representant infantil és filla d' una persona VIP, la consellera Lola Johnson. Tot i que això no ho sabia en eixe moment, si que era estrany tant d' ambient en al carrer del Doctor Zamenhoff:

205 - Nord - Doctor Zamenhoff
Artista: Manuel Martín Huguet
Lema: tebeos de la terra poc mítica
Secció: 2B


Infantil - Nord - Doctor Zamenhoff
Artista: Guillermo Rojas Vera
Lema: Oz
Secció: 4ª



Per Doctor Zamenhoff aplegarem al següent monument, travessem Pérez Galdós fins al carrer Castán Tobeñas. Segur que honor tenen per dur la paraula que dona nom del sector:

82 - Olivereta - Cerdà i Rico
Artista: Victor López Borrás
Lema: El pare de la Velocitat
Secció: 3A


Infantil - Olivereta - Cerdà i Rico
Artista: Roberto Martí Planes
Lema: Jocs
Secció: 3ª


Continuem endavant i girem a l' esquerra pel carrer Goia. Amb la mirada de dos bancs, de segur que uns dinerets els hagueren vingut bé per a fer una bona festa. Però si hi ha ganes, hi ha diversió:


81 - Goia - Brasil
Artista: Carlos Carsí García
Lema: Estimat, s' ha encollit el porc
Secció: 3A



Infantil - Goia - Brasil
Artista: Bernardo Estela Parra
Lema: La cuina de la iaia
Secció: 11ª


I de totes les falles que hi ha a l' Olivereta, la més cara es la que veurem a continuació. 30.000 euros que la comissió de Quart Extramurs s' ha gastat en un monument que a la postres ha obtingut un meritori 5é premia la secció primera A. Una obra de Mario Gual molt graciosa i que ha superat altres falles amb més diners. Escalem el carrer Brasil fins aplegar a l' encreuament de Velázquez:

96 - Quart Extramurs - Velázquez
Artista: Mario Gual del Olmo
Lema: La jugada mestra
Secció: 1A




Infantil - Quart Extramurs - Velázquez
Artista: Mario Gual del Olmo
Lema: Quan tot passa volant
Secció: 5ª


Velázquez fou un pintor extraordinari, pocs en Espanya han expressat als llenços un barroc tan màgic. Si encara existira, seria genial veure' l pintant monument fallers, però com això es impossible, ens conformarem en baixar el carrer del seu nom en busca de la següent parada:

67 - Luis Lamarca - Velázquez
Artista: Francisco Borja Ripollés
Lema: Farts Foods
Secció: 3A


Infantil - Luis Lamarca - Velázquez
Artista: Juan Castellblanque Pérez
Lema: Jugant a metges
Secció: 6ª



Trajecte realitzat:



No hay comentarios:

Publicar un comentario