martes, 10 de abril de 2012

Dia 16 (10:30 - 10:50)

A les vores del Jardi Botànic, el que dona nom al sector que entrem a analitzar, trobarem falles particulars. Els carrers de Borull, Túria o Quart tenen fama de ser altament satírics i oferir falles que disten molt de les que trobaríem en altres llocs. La gràcia per davant de la bellesa, i falta ens farà ja que després de cinc hores caminant sense fer ni un descans, les cames comencen a notar un petit esgotament. Però encara queda moltíssim per recórrer i no volem parar ni un minut. Els primers barris de l' eixample tenen també un encant, al igual que el Carme, un dels focus esquerrans de la ciutat que emfatitza molt amb el meu caràcter. I això que la seu del PP està ben propet de la zona. Oblidem els buròcrates, les falles són ara el primordial i baixant pel Carrer Túria topem amb el següent destí:

137 - Quart - Túria
Artista: Jordi Palanca Marqués
Lema: Volem Agranar
Secció: 7B


Infantil - Quart - Túria
Artista: José Jarauta Navajas
Lema: Tot és festa
Secció: 15ª


Ens desviem a l' esquerra, la granera no ha necessitat tirar-nos per a avançar pel carrer Quart fins aplegar a Doctor Peset Cervera. I es que d' un monument original botem a un altre completament únic per la seua composició. Com si estiguérem a la Exposició del Ninot, una falla que ocupa tot un carrer i fins i tot, la para del autobús:

21 - Borrull - Doctor Peset Cervera
Artista: Juane Cortell Dasca
Lema: Trenquem la Bidriola, l' or del Rhin
Secció: 3A





Infantil - Borrull - Doctor Peset Cervera
Artista: Juane Cortell Dasca
Lema: Plenem la Bidriola. TBO
Secció: 6ª



I de la composició separada anem a l' explosió abstracta de color a pràcticament uns passos. I es que a Borrull tenen un estil ben definit per a fer els seus documents. Cinqué premi de la Secció 6B:

7 - Borrull - Túria
Artista: Daniel Jiménez Zafrilla
Lema: Cor de Foc
Secció: 6B


Infantil - Borrull - Túria
Artista: Daniel Jiménez Zafrilla
Lema: Futur de Foc
Secció: 15ª


Entre esmorzars fallers i l' alegria dels xiquets per tirar explosius, avancem un poc més pel carrer Borrull, tot i que no era el destí on havíem d' anar. Molta història de la següent comissió, fundada al 1871 i com sempre amb la sàtira com a símbol:

211 - Lepant - Guillem de Castro
Artista: Giovanni Nardin
Lema: A per tot!
Secció: 4A


211 - Lepant - Guillem de Castro
Artista: Giovanni Nardin
Lema: A per tot!
Secció: 4A


I a l' eixida de Guillem de Castro, baixem un poc més per trobar un monument de prestigi. També amb un gran recorregut al món faller, fundada la comissió al 1874, aquest any esperaven un bon premi, però no ha sigut així. No obstant, a La Plaça de l' Encarnació poden estar satisfets de tenir una obra preciosa i amb un ninot molt especial per a mi:

29 - Peu de la Creu - Joan de Villarrasa
Artista: Federico Ferrer García
Lema: La mare...que va...
Secció: 1B




Infantil - Peu de la Creu - Joan de Villarrasa
Artista: José Acebes Rodríguez
Lema: Tot per un Somriure
Secció: 11ª




Trajecte realitzat:



No hay comentarios:

Publicar un comentario