sábado, 14 de abril de 2012

Dia 16 (11:00 - 11:15)

I com en la ruta fins a Na Jordana, el cor s' ens accelera ja que anem camí de visitar altre monument dels grans. La Ruta Fallera no seria el mateix sinó visitarem la Plaça del Pilar, un lloc especial com la secció a la que pertany, però que als últims anys ha deixat els primers premis front a l' emergent esplendor d' altres comissions. No obstant, pocs llocs tenen una harmonia tan ideal com aquesta plaça del centre de València. Pel carrer de Bany baixem per l' Asil de la Infància i com si d' un conte, colors i llum s' ens posen davant. Potser és una mica cursi, però m' encanta eixe moment en que un monument de la secció especial esdevé davant dels nostres ulls. Molts han fet aquesta broma, però el monument de José Vicente Sanchís Izquierdo, és una monada:

34 - Plaça del Pilar
Artista: José Vicente Sanchís Izquierdo
Lema: Encara que la mona es vestisca de seda, mona es queda
Secció Especial





Infantil - Plaça del Pilar
Artista: Francisco Belmar Caballero
Lema: Hachedoso
Secció: 1ª



Ens ha costat pegar-li la volta al monument del Pilar, hi ha prou gent que vol fer-li la visita i les fotografies inclús ens han eixit dolentes perquè ens era difícil trobar un bon lloc. Però la deixem darrere, cal avançar i per anar al següent destí, sortim al Carrer de Guillem de Castro i un poc més amunt, a la Plaça d' Almansa:

36 - Guillem de Castro - Triador
Artista: José Rausell Olaria
Lema: Tots els ahorcats, moren empalmats
Secció: 7C



Infantil - Guillem de Castro - Triador
Artista: La Comissió
Lema: Benvinguts
Secció: 16ª


Una vegada vista, sols hem de creuar el carrer de Guillem de Castro i per Sant Pere Pasqual, apleguem a la plaça del mercat Rojas Clemente:

104 - Plaça de Rojas Clemente
Artista: Francisco Javier Real Pérez
Lema: Les arts
Secció: 7C



Infantil - Plaça de Rojas Clemente
Artista: José Manuel Felip Gómez
Lema: El bosc encantat
Secció: 16ª


I peguem el bot a l' Olivereta, ja deixem darrere totes les falles del sector Pilar-Sant Francesc. Davant de Ferran el Catòlic i després d' travessar Don Juan de Mena, primer monument del nou sector:

99 - Ferran el Catòlic - Erudit Orellana
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: L' entrada a l' infern
Secció: 5A



Infantil - Ferran el Catòlic - Erudit Orellana
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: New York!
Secció: 16ª


Els sector del centre eren més senzills ja que d' una forma o altra, els he recorregut diverses vegades. L' Olivereta és un barri per mi desconegut, a voltes he passat per algún carrer d' eixe barri però no amb la intenció analitzant amb que ara ho faré. Fa Sol, bon oratge, tinc il·lusió i vull conèixer la meua València. Primer destí, Palleter:

201 - Palleter - Erudit Orellana
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: Tot patentat
Secció: 3B


Infantil - Palleter - Erudit Orellana
Artista: Miguel Hernández Aguelo
Lema: Els tripijocs d' Anna
Secció: 5ª





No hay comentarios:

Publicar un comentario