lunes, 16 de abril de 2012

Dia 16 (11:15 - 11:35)

Visitem a continuació falles amb bona fama, unes per la seua qualitat, altres perquè volen eixir de la rigidesa i demostrar que el premi sols condiciona, i el que interessa es mostrar la seua forma de pensar lliurement. D' una forma o altra, m' agraden les dues opcions, crec que tot te un punt d' encant i per això renegue d' apartar falles de la ruta per molt poc elaborades o estètiques siguen. La veritat es que ja les cames ens donen crits de descans, pero com no vull que el temps s' ens tire damunt i aplegar tard a casa, el paró es limitarà a cinc minutets. Per això serà més endavant, primer baixem fins Àngel Guimerà pel Carrer d' Erudit Orellana i una lleu pujada per Juan Llorens, trobem una falla que tot i ser oficial, no entra en concurs:

182 - Àngel Guimerà - Pintor Vila Prades
Artista: La Comissió
Lema: Somniem?
Secció: fora de concurs


Infantil - Àngel Guimerà - Pintor Vila Prades
Artista: La Comissió
Lema: Escacs als somnis
Secció: fora de concurs


Escalem Pintor Vila Prades i a més li donem la raó a una dona que digué el següent "no és una falla bonica però seu han currat molt perquè heu ha fet la comissió". En Calixte III, el primer carrer a la dreta està Martí l' humà i una falla que ha aconseguit el primer premi de la Secció 1B, la tercera categoria amb pressupostos més alts. En el moment que la vaig veure no es sabien encara els premis, però l' obra de Paco Giner ja apuntava maneres abans de conèixer el veredicte:

300 - Santa Maria Micaela - Martí l' Humà
Artista: Francisco Giner Núñez
Lema: S' alça el teló
Secció: 1B



Infantil - Santa Maria Micaela - Martí l' Humà
Artista: Vicente Francisco Lorenzo Albert
Lema: Parapapà
Secció: 4ª


I com diem abans, toca fer un descanset, posem en ordre la ruta, contem les falles fins ara vistes i enfoquem les següents hores. Al parc del Carrer Literat Gabriel Miró ens asseguem durant un instant, donem un respir i com que les ganes són tantes de seguir, aviat ens posem a la feina. Seguim endavant per Sant Ignasi de Loiola:

160 - Sant Ignasi de Loiola - Jesús i Maria
Artista: Antonio Fornés Quijano
Lema: Supersticions
Secció: 3A


Infantil - Sant Ignasi de Loiola - Jesús i Maria
Artista: Juan Alberto Navarro Guijarro
Lema: Falles, Falles, Falles
Secció: 9ª


Sols hem de seguir una mica més endavant pel mateix carrer fins eixir a Ferran el Catòlic. En una posició un poc complicada per fer una bona fotografia, fer malabars per traure una bona imatge d' una seductora noia:

56 - Azcárraga - Ferran el Catòlic
Artista: Lorenzo Fandos Ayoro
Lema: Moncloa Circus
Secció: 2B


Infantil - Azcárraga - Ferran el Catòlic
Artista: Sergio Fandos Nájera
Lema: Sona la xaranga
Secció: 4ª


Tornem a desorientar-nos, em dona rabia traçar uns mapes amb un recorregut estricte i després no complir-lo. Però sense donar-me conte de l' errada, travessem el carrer Azcárraga i ja posats, veiem una falla que estava després en el recorregut. Bé, és un canvi insignificant i que no alterarà el camí. Pugem pel carrer Terol i l cantó de Sant Josep de la Muntanya, una falla de cine:

140 - Sant Josep de la Muntanya - Terol
Artista: Àngel Tarín Doménech
Lema: El Cinema
Secció: 6B


Infantil - Sant Josep de la Muntanya - Terol
Artista: Àngel Tarín Doménech
Lema: Blancaneus
Secció: 9ª




Trajecte realitzat:





No hay comentarios:

Publicar un comentario