miércoles, 25 de abril de 2012

Dia 16 (12:30 - 12:55)

Punt fatídic, un tram delicat per l' alta concentració humana que s' aglomera als voltants del monument que més expectació alça amb el permís de Nou Campanar. Aquesta es troba en una demarcació que no condensa tantes persones, mentre que Convent, i tal volta per això te tant d' encant, es troba entre dos carrers estrets i te un espai reduït per a la grandària del monument. Afortunadament no és el mateix que passar de nit per carrer Literat Azorín, però la quantitat de persones, paradetes i un calor més aviat d' estiu que dels últims dies de l' hinvern, fa que l' agotament sorgisca de manera inevitable. La millor atracció per veure aquesta falla és saber qui la planta, que portava dos primers premis consecutius a la secció especial, que te una extensa trajectòria al cim de les comissions "vip" i que per si fora poc, te l' estació de trens al costat, per tant no costa res apropar-se i gaudir del monument que Pedro Santaeulalia ha creat:

12 - Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal
Artista: Pedro Santaeulalia
Lema: Estic en la Glòria
Secció Especial







Infantil - Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal
Artista: David Moreno
Lema: Nocturna Nº 2
Secció Especial




Probablement aquest haja sigut el punt on més atrapats hem estat per la gent, la resta d ela ruta no hem tingut tants problemes per avançar, però ja ho saviem abans d' acudir. Amb un respir profund eixir de l' embossament i tornem a Ferran el Catòlic, on ens hem deixat una falla sense veure:

204 - Espartero - Gran Via Ramón i Cajal
Artista: Juan Miguel Deleguido Cabrito
Lema: Olimpiades Falleres
Secció: 2A




Infantil - Espartero - Gran Via Ramón i Cajal
Artista: Enrique Ginestar
Lema: La mar fallera
Secció: 1ª



De totes bandes ixen persones que volen aplegar quan abans a la mascletà. Fa pocs dies jo era un d' ells, però hui l' objectiu és altre. Carrer del Pare Jofré:

122 - Cervantes - Pare Jofré
Artista: Manuel Martín Huguet
Lema: Del clàssic al pop
Secció: 2B


Infantil - Cervantes - Pare Jofre
Artista: Salvador Bañuls
Lema: Els somnis
Secció: 3ª



Eixim a Sant Vicent Màrtir que es un goteig constant de turistes, un poc de caos perquè els carrers del centre encara no han tallat el tràfic i per això s' ajunta un poc de tot. Els policies no donen a l' abast per intentar obtenir la normalitat, però normalitat en València durant les falles és impossible. Pel carrer Xàtiva, la multitud avança per totes direccions i fins i tot ens costa detectar el monument que visitarem. Antigament, la falla Ferroviària, ara amb un nom més tècnic:

88 - Bailén - Xàtiva
Artista: Rafael Martínez i Raul Martínez
Lema: Parc Central Rock
Secció: 3A



Infantil - Bailén - Xàtiva
Artista: La comissió
Lema: ¿evolució?
Secció: 15ª




I entrem en una zona especial, per la Plaça de Bous accedirem a uns dels barris més fallers per excel·lència, Russafa. És un dels moment més esperats, aplegar a aquest barri de l' eixample que en cada costat planta un monument. El primer, a l' encreuament de Castelló, General Sanmartín i Sogorb:

39 - Castelló - Sogorb - General Sanmartín
Artista: Antonio Fornés Quijano
Lema: Torre de Babel
Secció: 3B



39 - Castelló - Sogorb - General Sanmartín
Artista: Raúl García Pertusa
Lema: Una vesprada al Bioparc
Secció: 12ª



Trajecte realitzat:



No hay comentarios:

Publicar un comentario