lunes, 23 de abril de 2012

Dia 16 (12:10 - 12:30)

Més prop del nucli conflictiu del dia 16. Les cinc falles que mostrarem a continuació tenen molta solera, la més moderna te 46 anys. Unes comissions amb prestigi dins de la perifèria valenciana, una zona que comença a caldejar-se ja que la mascletà s' aproxima. La via de Ramón i Cajal està plena de cotxes i de multitud de turistes, molts ruters que recorren les principals falles de la ciutat, tot i que abans hem d' acabar el recorregut a l' altre costat de la Via. Apleguem a Àngel Guimerà, on l' any passat també vaig trobar algunes falles que m' impactaren. Al carrer Doctor Sanchís Siviera, una falla que es fundà al 1929:

79 - Ferran el Catòlic - Àngel Guimerà
Artista: José Francisco Espinosa Aguilar
Lema: La València migeval, se pareix a l' actual
Secció: 2A



Infantil - Ferran el Catòlic - Àngel Guimerà
Artista: Luis Espinosa Olmos
Lema: Rebelió en la cuina
Secció: 7ª



I ara una parada molt especial, monument de la secció 1A amb un pressupost de 50.000 euros un amb el 10é premi de la categoria. Estic content de veure placetes molt boniques, amb un aire de tradició i modernitat a la vegada, com per exemple és la que visitem ara. Entre curiosos que s' acosten a contemplar el monument i xiquets de la comissió que juguen, no hem trobat un bon lloc per fer les fotografies:

78 - Plaça del Bisbe Amigó - Conca
Artista: José Latorre i Gabriel Sanz
Lema: Com fer turisme
Secció: 1A





Infantil - Plaça del Bisbe Amigó - Conca
Artista: Guillermo Rojas Vera
Lema: Visita al museu
Secció: 1ª


De plaça a plaça i tirem perque toca. De Bisbe Amigó a Sant Franesc de Borja, no va de religiosos la cosa, però m' estic guanyant el cel amb la ruta. Magnífica obra de Paco Giner que ha obtingut ciqué premi a la 1B en una demarcació idílica:

173 - Jesús - Sant Francesc de Borja
Artista: Francisco Giner Núñez
Lema: La vida a joc
Secció: 1B



Infantil - Jesús - Sant Francesc de Borja
Artista: Carlos Corredera
Lema: SentiMental
Secció: 2ª


I ara ja passem al centre que respira ambient de gal·la. I més encara en una zona estratègica com la estació de trens que durant les falles venen carregats de turistes. Es nova quin monument està ben propet perque no paren d' eixir persones per totes bandes, encara que la falla que ara m' interessa es aquesta:


180 - Gran Via Ramón i Cajal - Pintor Benedito
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: A la caça!
Secció: 6A



Infantil - Gran Via Ramón i Cajal - Pintor Benedito
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: Comença el show
Secció: 9ª


Avancem pel carrer de la Ermita, fins i tot s' ens fa difícil caminar per aquestos carrers que no són massa amples. Girem per Pelaio fins aplegar a un destí que tot i no endur-se tants flashos con el seu veí, pot presumir de ser més antiga que aquesta.Fundada en 1887, aquest any estaran contents per haver obtingut el prmer premi de la secció 5B, enhorabona:


57 - Pelaio - Matemàtic Marzal
Artista: Manuel Rubio Armiñana
Lema: Recors de falles
Secció: 5B




Infantil - Pelaio - Matemàtic Marzal
Artista: Francisco Gisbert Picó
Lema: A veure si cau
Secció: 12ª


Trajecte realitzat:


No hay comentarios:

Publicar un comentario