domingo, 26 de agosto de 2012

Dia 18 (15:50 - 16:10)

Quina eufòria que portem damunt, tot ha eixit redó, una victòria del meu equip, un bon dinar a casa d'un company amb la seua magnífica família. Son eixes petites coses les que et reconcilien amb l'espècie humana, un tracte cordial, familiar, relaxat i bona conversació. El dia és per a recordar-lo molt de temps, i ara continuem amb la segona fase del tercer dia faller. Resten moltes falles per davant que visitar, el sector de Rascanya quasi al complet i gran part de la Saïdia, tot i que per motius personals no completaré la ruta planificada, cosa que no vull que torne a passar el pròxim any ja que em deixí portar per l'esgotament i vaig decidir aplaçar la visita d'una sèrie de falles per al dia següent. Problema? que al dia següent estava més esgotat encara i per això no les vaig visitar a la fi. Bé, aquesta primera ruta 2012 és per a col·leccionar errades i no tornar-les a cometre. La primera falla que visitem de la vesprada es de les importants, tan important que la fallera major infantil de València, Rocio Pascual, ha sortit d'ací, de la Nova d'Orriols:

384 - Santa Genoveva Torres - Arquitecte Tolsà - Alfahuir
Artista: Juan Miguel Delegido Cabrito
Lema: La rebel·lió de les plantes
Secció: 1B


Infantil - Santa Genoveva Torres - Arquitecte Tolsà - Alfahuir
Artista: José Acebes Rodríguez
Lema: Festa en Orriols
Secció: 2ª


Encara hi ha granotes al voltant del estadi Ciutat de València, gent que aprofita per quedar-se a dinar per la zona o que pertanyen a les comissions de Rascanya que estem visitant, es per això freqüent veure referències al Llevant UE en els monuments que estem visitant. Travesse, el parc d'Orriols i eixim a Sant Vicent de Paul, on ens espera una falla molt peculiar i original amb el primer premi d'enginy i gràcia:

319 - Sant Vicent de Paul - Diputada Clara Campoamor
Artista: Guillermo Rojas
Lema: Flash
Secció: 7B


Infantil - Sant Vicent de Paul - Diputada Clara Campoamor
Artista: Rafa Guillot
Lema: Fashion falla
Secció: 6ª


Ara encara estan dinant els fallers i ho fan al carrer aprofitant el primaveral dia que fa. Anem cap al carrer Pare Vinyas on visitarem dues falles. Em fa il·lusió veure aquestes comissions que tant conec per haver anat a les seus presentacions, però poques voltes he pogut veure-les llevat de passada amb l'autobús de l'ofrena:

138 - Pare Vinyas - Agustín Lara
Artista: Enrique Andrés Alandi
Lema: Tocant fons
Secció: 5A


Infantil - Pare Vinyas - Agustín Lara
Artista: Enrique Andrés Alandi
Lema: Aventures
Secció: 8ª


Orriols és un barri un poc especial, que no te bona fama per la seua marginalitat, és un nucli que absorbeix gran quantitat de gent estrangera amb pocs recursos econòmics. Al carrer es pot comprovar això, turcs, equatorians, peruans, indis, etc. Mescla cultural agradable que en lloc de criticar, s'ha d'alabar, sempre i quan els qui venen ho fan per guanyar-se el pa, que per a malifetes ja tenim prou amb alguns espanyols. Com no ens donaran un premi a la labor social (ja m'agradaria a mi), seguim pel carrer Pare Vinyas:

117 - Daroca - Pare Vinyas
Artista: Carlos Carsi
Lema: Vocacions?! Frustacions
Secció: 6A


Infantil - Daroca - Pare Vinyas
Artista: Rafael i Raül Martínez
Lema: Vocacions
Secció: 11ª


Retrocedim fins a Duc de Mandas on trobarem una falla guanyadora de diversos premis, o així meu ho van fer saber alguns fallers de la comissió que coincidirem al autobús el primer dia de ruta. Monument que als amants fallers recordarà a la falla del Mercat Central a l'any passat, obra de Paco Mesado:

157 - Sant Joan Bosco - Duc de Mandas
Artista: Francisco Mesado Poveda
Lema: Misses per un dia
Secció: 4A


Infantil - Sant Joan Bosco - Duc de Mandas
Artista: Samuel Martínez López
Lema: El retornament de Persèfone
Secció: 10ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario