miércoles, 22 de agosto de 2012

Dia 18 (11:15 - 11:45)

És moment de fer l'últim impuls a la Ruta abans de fer un bon descans mentre gaudisc d'un bon partit de futbol. L'inconvenient de que les falles coincidisquen en cap de setmana és que el futbol no para, i com és la meua altra gran passió, no puc renunciar a ella. Com soc prou organitzador amb les coses que m'interessen, ja planifiquí la ruta per Benimaclet per a poder combinar ambdues coses. El que si és un maldecap, o millor dit, "maldetot", és el dolor de cames que tinc. Potser el cap siga l'única part del cos que no em fa mal, perquè la il·lusió d'estar complint un somni és suficient com per a que el cervell bote d'alegria. Com he fet amb altres barris, descriuré un poc Benimaclet, un lloc que sempre he posat com a exemple de lloc ideal per la seua proximitat a València sense estar dins dels problemes urbans. Zona amb funcionament de gran ciutat però relacions personals de poble, dues qualitat que sempre admire d'un lloc. Sortim a les finques recents per a vore una falla que tot i dir-li "la nova de Benimaclet", ja te prou anys a l'esquena, demane disculpes per l'absència del monument infantil:

369 - Poetes Anònims - Reial de Gandia
Artista: Arturo Vallés Bea
Lema: Fent Joc
Secció: 7C


Ens endinsem al nucli antic del municipi per a visitar la falla que per pressupost és la més important de la barriada, molts anys a 1A però en aquest exercici han baixat una categoria. Però açò no canvia les ganes de viure la festa ni la qualitat d'un monument realitzat per Latorre i Sanz. Davant d'una finca emblemàtica com la fruiteria Jovani s'alça la falla de la Murta:

115 - Federico Mistral - Murta
Artista: José Latorre i Gabriel Sanz
Lema: Matineja que no es poc
Secció: 1B



Infantil - Federico Mistral - Murta
Artista: Vicente Francisco Lorenzo
Lema: T'en recordes?
Secció: 4ª


Passem per davant de la parròquia de la Assumpció on hi ha un bon ambient matinal, xiquets que baixen per gaudir d'un Diumenge especial amb la resta de la família. El dia acompanya per a no quedar-se avorrit en casa, i així es comprovà en el trajecte fins a Baró de San Petrillo:

125 - Baró de San Petrillo - Elionor Jovani
Artista: Arturo Vallés Bea
Lema: Fent Turisme
Secció: 2A



Infantil - Baró de San Petrillo - Elionor Jovani
Artista: Arturo Vallés Bea
Lema: Akelarre
Secció: 12ª


Anem escalant cap al Ciutat de València, però per dins de Benimaclet i admirant l'encant d'un barri que combina a la perfecció el modernisme i les cases més tradicionals de la zona. El següent destí te fama per ser una comissió molt nombrosa i amb molt de carisma. Els jovenils fa honor al seu nom? no ho he pogut comprovar, però si es diu així serà per algun motiu:

105 - Poeta Asins - Alegret Puzol
Artista: Raúl Sebastián Falaguera
Lema: A siscents per hora
Secció: 3B



Infantil - Poeta Asins - Alegret Puzol
Artista: José Manuel Felip Gómez
Lema: Visita a la granja
Secció: 5ª


Com al futbol no aniré a soles, he de cridar a un company que viu al carrer Valladolid, on casualment trobarem la següent falla. Mentre el meu amic baixa, aprofite per visitar una falla que debutava en la secció 7B després de endur-se el primer premi a 7C durant set anys seguits, no està gens malament. El salt a la nova categoria no està gens malament, segon premi collit:

342 - Enginyer Vicent Pichó - Avinguda de Valladolid
Artista: José Antonio Marco Gómez
Lema: Açò és Halloween
Secció: 16ª



Infantil - Enginyer Vicent Pichó - Avinguda de Valladolid
Artista: José Antonio Marco Gómez
Lema: Res per ací, res per allí
Secció: 7B


Sumem l'última falla abans de fer un parèntesi bastant gran en la nostra ruta. Toca descansar i recuperar forces per al que resta d'aventura. En Machado i amb un degoteig de granotes, veiem la falla d'Emilio Baró:

352 - Poeta Emilió Baró - Enric Ginesta
Artista: Manuel Martín Huguet
Lema: Els banys 20 i 2.0
Secció: 4B


Infantil - Poeta Emilio Baró - Enric Ginesta
Artista: La comissió
Lema: La mar en calma
Secció: 8ª



1 comentario:

  1. Cada dia és més maca aquesta paguina amic
    Un enorme saludo desde http://orgullobenfiquista.blogspot.com/
    http://bufandasybanderasamps.blogspot.com/

    ResponderEliminar