miércoles, 15 de agosto de 2012

Dia 18 (10:30 - 10:50)

Mal símptoma, les cames comencen a fluixejar i encara queda un munt per davant. Òbviament era una salvatjada veure totes les falles que tenia previstes abans d'aplegar al Ciutat de València, fins i tot em vaig plantejar no acudir al estadi, però ho descartí ràpidament ja que el Llevant és una d'eixes raons que em fan existir. Al cap i a la fí, les falles no es mouran en tot el dia, i més tard o més prompte les visitaré, encara que no en el nombre que m'haguera agradat. Com és necessari alleugerir el ritme tot i el dolor de cames que ja duc damunt, aquest tram serà un dels més durs ja que hem de caminar molt per veure unes falles bastant separades. Com a punt de referència agafem Blasco Ibáñez, la zona de facultats prou deserta en comparació amb un dia rutinari d'universitats. Al fons, Tarongers, tranquil·litat com a mi m'agrada, primer destí al carrer Campillo de l'Altobuey on estan d'esmorzar:

162 - Grups Mare de Déu del Carme
Artista: Xavi Ribes Segura
Lema: Caça o no caça
Secció: 3A



Infantil - Grups Mare de Déu del Carme
Artista: Joaquim Martí Fernández 
Lema: La dolce vita 
Secció: 3ª


Abandonem ja el sector de la Malvarrosa i iniciem la d'Algirós. Ja en anterioritat hem visitat falles d'aquest sector ja que la ruta va organitzada en funció de l'apropament. Arribem a Blasco Ibáñez, on reconec que és com la meua segona casa, on el seu ambient universitari i estudiantil em captivà des del primer dia que entrí en la facultat. I seguint amb eixa línia extravagant i modernista de les universitats, el següent monument de la falla el Fènix:

256 - Blasco Ibáñez - Mestre Ripoll
Artista: Francisco José Santonja Peni
Lema: Música mestre
Secció: 7A



Infantil - Blasco Ibáñez - Mestre Ripoll
Artista: Alejandro Cano Hernández
Lema: Amor fallero
Secció: 13ª


Poca gent, poques bicicletes per Blasco Ibáñez, una sensació estranya però còmoda per la tranquil·litat. Una ruta que em conec de meravella, de transit entre la meua facultat i el taller d'audiovisuals on acudisc quasi amb més freqüència per a fer pràctiques. En un carrer paral·lel al Serpis, visitem Hondures:

296 - Plaça d'Hondures
Artista: Vicente Santiago Biot
Lema: Més difícil encara
Secció: 6A



Infantil - Plaça d'Hondures
Artista: Vicente Santiago Biot
Lema: Somnis
Secció: 9ª


Creuem el carrer Clariano, on si es veu algun jove però molt lluny del trànsit bullidor dels dies lectius, on es un goteig constant de joves i bicicletes. La següent falla la vaig veure mentre la construïen, un bonic monument de Loren Fandos:

77 - Barri de Sant Josep
Artista: Loren Fandos
Lema: Invasió Oriental
Secció: 2B



Infantil - Barri de Sant Josep
Artista: Sergio Fandos
Lema: El boig laboratori
Secció: 6ª


En aquest carrer que deixem darrere viu una companya molt estimada de periodisme, els records dels meus amics de classe es fa present en aquest tram que tantes voltes he fet amb ells. Llastima que no estiguen amb mi per a veure falles com aquesta:

360 - Rubén Dario - Frai Luis Colomer
Artista: Sergio Fandos Nájera
Lema: Viatje en el temps, de la pepa al reglament
Secció: 6A



Infantil - Rubén Dario - Frai Luis Colomer
Artista: Juan Lluch Martí
Lema: Colònies d'estiu
Secció: 10ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario