sábado, 11 de agosto de 2012

Dia 18 (10:00 - 10:30)

Creuem a l'altra banda del tramvia, on repetirem a continuació un dels pocs trams que vaig poder realitzar l'any passat. Ho he contat ja varies voltes, però puc repetir-ho. L'any passat tenia el bitllet de metro mensual, per tant no tenia problemes per a fer viatges, ací es gestà la idea que aquest any he dut endavant. No obstant, la pluja va decidir arruïnar-se els plans i sols vaig poder visitar cinc falles en el dia 16, les cinc que descriurem en aquesta entrada. Tot i que estava molt pitjor planificat, la rabia va ser igual i sempre recordaré eixa hora que passí sota la parada de la Cadena esperant que amainara una pluja que no parà fins que entrí a casa de tornada. Menys mal que aquest any ha acompanyat l'oratge, encara que una cosa queda clara, ja pot caure una bona aigua que La Ruta Fallera no s'espatllarà així com així. Arranquem amb la Ruta per la Malvarrosa:

109 - Sant Rafael - Antón Martín
Artista: Luis Herrero Gargalló
Lema: Ball de disfreses
Secció: 3B


Infantil - Sant Rafael - Antón Martín
Artista: Joaquín Martí Fernández
Lema: l'esport en els xiquets
Secció: 11ª


A diferència dels altres llocs, aquest el conec prou bé, per tant e ritme a de ser lleuger. Passem per al costat de l'Hospital de la Malvarrosa, on en van operar l'any passat. Pel carrer Cavité:

346 - Riu Tajo - Cavité
Artista: Ignacio Ferrando Tamarit
Lema: l'altre costat de l'espill
Secció: 6A



Infantil - Riu Tajo - Cavité
Artista: Joaquín Martí Fernández
Lema: Reciclem
Secció: 12ª


I ara ja és moment per fer una paradeta abans de veure la falla més important del dia, no dic més important perquè la resta no ho siguen, sinó pel seu pressupost i competir a la Secció Especial. Esmorzem així per agafar forces de cara al que resta encara de matí. A l'Avinguda Malvarrosa, s'acostem a un monument de Juan Carlos Molés que em va enamorar. Aquesta comissió sempre ha optat per una seducció idealitzant, i aquest any no han siut menys, gaudiu de la seua bellesa:

112 - Avinguda Malvarrosa - Antonio Ponz - Cavité
Artista: Juan Carlos Molés Martínez
Lema: La gran orquesta del món
Secció Especial






Infantil - Avinguda Malvarrosa - Antonio Ponz - Cavité
Artista: Roberto Parra Pérez
Lema: El dia i la nit
Secció Especial




Encara fascinat per l'harmonia i el que és per a mi molt important, la tranquil·litat que dona veure un monument sense empentes per la multitud. Deixem darrere la falla Malvarrosa i anem cap al carrer Doctor Álvaro López:

328 - Enginyer Manuel Maese - Cristòfol Llorens
Artista: Juan Vicente Gari García
Lema: cartes...
Secció: 3B



Infantil - Enginyer Manuel Maese - Cristòfol Llorens
Artista: Salvador Dolz Rubio
Lema: El llibre màgic de les bruixes
Secció: 6ª


Baixem ara per Álvaro López fins trobar el fatídic punt on s'inicia la pluja de l'any passat. Quina diferència d'oratge, un sol espectacular que il·lumina l'últim monument d'aquesta zona estratègica:

351 - Doctor Álvaro López - Sant Joan de Déu
Artista: Germans Gómez Fonseca
Lema: Posa-li fre
Secció: 5A


Infantil - Doctor Álvaro López - Sant Joan de Déu
Artista: Germans Gómez Fonseca
Lema: Un castell molt singular
Secció: 7ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario