domingo, 2 de septiembre de 2012

Dia 18 (16:10 - 16:25)

Cal baixar el dinar, un dinar que ha sigut especial per a les comissions del sector Rascanya que estem visitant ja que en poques hores caldrà vestir-se de fallers per a l'Ofrena. Es nota amb la quantitat de dones i xicones joves que van amb les peinetes falleres i ben maquillades per a no perdre un temps valuós. Records nostàlgics de quan jo m'havia de vestir per a l'ocasió i tota la família anaven amunt i avall per a l'ocasió. Però tot eixe esforç valia la pena fer-lo, l'ofrena es un dels esdeveniments més emotius, ja no per si ets creient o no, sinó pel fet de passar davant la patrona de la teua ciutat i tot el sentiment que du eixe instant. A més, vas acompanyat dels amics, de la família, de totes les persones que comparteixen aquesta festa tan bonica. Ara hem canviat l'ofrena per la ruta, i el canvi és positiu, però inevitablement enyores eixe bon grapat de records. Ens posem sentimentals, menys mal que el monument de Pere Cabanes ens ajuda a tornar el bon humor, molta picaresca la que ens proposen al Tossal del Rei:

298 - Pere Cabanes - Comte de Lumiares
Artista: Julio Vicente Fabra Muñoz
Lema: XXX
Secció: 6C


Infantil - Pere Cabanes - Comte de Lumiares
Artista: Julio Vicente Fabra Muñoz
Lema: Baix la mar
Secció: 11ª


Pugem fins a l'inici del carrer Comte de Lumiares per a veure una falla de les importants al sector i amb un alt pressupost, encara que han baixat un graó en les categories, continua sent una comissió de referència al món faller. Bons resultats els aconseguits en aquest exercici, sisè premi de la categoria 1B i el primer d'Enginy i Gracia, enhorabona als "russinyols":

366 - Santiago Russinyol - Comte de Lumiares
Artista: Manuel Martínez Reig
Lema: Històries de la puta mili
Secció: 1B



Infantil - Santiago Russinyol - Comte de Lumiares
Artista: Manuel Martínez Reig
Lema: Et convide al meu aniversari
Secció: 2ª


Les dues falles que acabem de veure no som noves per a mí ja que tots els anys les havia vistes de passada, les tres que venen a continuació ja no perquè estan més ocultes pel barri de Torrefiel. Tant ocultes que la falla infantil de Músic Espí em costà de trobar:

257 - Músic Espí - Gravador Fabregat
Artista: Desirée Triviño Messeguer
Lema: Temps d'amor
Secció: 6C


Infantil - Músic Espí - Gravador Fabregat
Artista: Desirée Triviño Messeguer
Lema: Com eren les falles?
Secció: 11ª


De moment el descans ens ha vingut de meravella perquè les cames estan responent i no donen senyals d'alarma. Pugem per Sant Domènech Savi i a la nostra esquerra pel carrer Riu Bidasoa, trobarem la següent parada:

287 - Riu Bidasoa - Comte de Torrefiel
Artista: Arturo Vallés Bea
Lema: Living les falles
Secció: 5A


Infantil - Riu Bidasoa - Comte de Torrefiel
Artista: Arturo Vallés Bea
Lema: Una de l'Oest
Secció: 13ª


Ara la direcció es costa avall, hem d'aplegar des de l'Avinguda dels Germans Machado fins al llit del Riu, sembla una feina costosa, però hem de complir com guerrillers que som. Al carrer Marques de Montortal trobarem falles clàssiques del sector, la primera, José Esteve:

61 - Marqués de Montortal - Josep Esteve
Artista: Emilio Miralles Ferrero
Lema: Amb data de caducitat
Secció: 2A



Infantil - Marqués de Montortal - Josep Esteve
Artista: Emilio Miralles Ferrero
Lema: Mare, vull plantar una falla a la lluna
Secció: 9ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario