sábado, 9 de junio de 2012

Dia 17 (10:40 - 11:30)

És redundar en el mateix, és gestionar l'energia i traçar-se mini-reptes mentalment premiant els sobreesforços amb descansos. Ens torbem en l'Hospital Universitari Doctor Peset Aleixandre, a la altura de la parada de Safranar i en nostre següent destí és el Barri de Sant Isidre. Qui m'anava a dir llavors, quan feia la ruta, que Sant Isidre s'anava a convertir en un lloc màgic. Gràcies a tot l'esforç, he pogut col·laborar en un magazine de radio sobre falles i conèixer gent magnífica que s'ajunta per les vesprades en una emissora amb seu en aquest barri, La Mega Radio. Un premi posterior que demostra que val la pena lluitar pels somnis. En aquesta zona perifèrica trobem dues falles, una primera que visitarem i que competix a la secció 1B amb un monument que em sona pel seu ninot central. Per a qui vuiga consultar-ho, li recomane veure imatges de la falla Sueca-Literat Azorín en l'any 2005, també obra d'un gran artista com és Pere Baenas:

260 - Barri de Sant Isidre
Artista: Pere Baenas
Lema: Classes socials
Secció: 1B



Infantil - Barri de Sant Isidre
Artista: Francisco Jiménez
Lema: La curiositat dels xiquets
Secció: 2ª


Entre terrasses que ja experimenten un bon ambient, s'ajunten fallers que prenen l'esmorzar i veïns que aprofiten el dia festiu per trobar-se amb el amics i jugar unes partidetes a les cartes. I es que quan un dia ix perfecte, s'ha d'aprofitar. Pugem per José Andreu Alabarta fins Ángel Lacalle i un parell de carrers després trobem el segon monument de Sant Isidre:

317 - Camí Nou de Picanya - Nicolau Primitiu
Artista: Agustín Torralba Soto
Lema: i estalvia que?
Secció: 2A


Infantil - Camí Nou de Picanya - Nicolau Primitiu
Artista: Vicente Almela Caballé
Lema: Funció de teatre
Secció: 2ª


Primer obstacle, el calor fa que m'haja begut tota la botella d'aigua, necessitem urgentment un lloc per a omplir-la. Pensareu que em puc comprar una en qualsevol lloc, però si per alguna cosa destaque es per ser extremadament gasiu, si em puc estalviar d'uns cèntims, per a que malbaratar-los?. Creuem l'Avinguda de les tres creus i per l'Alqueria de Benlloch, pròxima falla. Enhorabona comissió pels dos primers premis aconseguits a la secció 3B:

316 - Arxiduc Carles - Músic Gomis
Artista: Juan Vicente Gari García
Lema: Malalties falleres
Secció: 3B


Infantil - Arxiduc Carles - Músic Gomis
Artista: Vicente Gomar Vidal
Lema: De major voldria ser
Secció: 3ª


Seguim amunt pel carrer Alqueria de Benlloch, a la nostra dreta un enorme solar. La següent falla serà un poc atípica, veurem com el carrer de Fontanars del Alforins es plena de flors:

327 - Pintor Pascual Capuz-Fontanars
Artista: Julio Vicente Fabra Múñoz
Lema: Flors
Secció: 6A


Infantil - Pintor Pascual Capuz-Fontanars
Artista: Julio Vicente Fabra Múñoz
Lema: Adivina adivinança quina lletreta falta
Secció: 15ª


Com ja hem dit, les passejades mereixen recompensa i a vora del carrer Arxiduc Carles trobem un parc on tenim la sort de que hi ha una font que funciona. Reposem uns cinc minuts, anem bé de temps, si tot continua així, aplegarem a casa abans de l'esperat. Per això no perdem el temps i anem directes a la falla Virgen de la Cabeza:

282 - Virgen de la Cabeza - José María Mortes Lerma
Artista: Fernando Llopis
Lema: Circ d'actualitat
Secció: 3B


Infantil - Virgen de la Cabeza - José María Mortes Lerma
Artista: Mari Carmen Camacho
Lema: On està el país de les fades?
Secció: 14ª


2 comentarios:

  1. que guapes et vaig a enviar una fota que va fer la meva mare l'any passat d'una falla que va dir que l'anava fer per mi i em encant haver si a tu també t'agrada i la poses al bloc

    ResponderEliminar
  2. jejeje si que em va agradar molt Antonio ;) espere que algun dia sigues tu mateix qui gaudisca en directe de l'espectacle faller

    ResponderEliminar