sábado, 16 de junio de 2012

Dia 17 (12:10 - 12:55)

M'és del tot impossible no fer referència al malestar físic que arrastre, si he de comentar els meus sentiments en eixe tram, l'esgotament és la autèntica obsessió. Del barri de la Llum accedirem per l'Autovia de l'Est a Xirivella, on començarà el tram més crític probablement de tota la experiència rutera. Tot i que abans visitarem les tres comissions que ens resten del sector Olivereta, concretament al sud de L'Avinguda del Cid, i una volta hagem acabat en eixa zona farem un descans per a dinar. M'agradaria acabar amb Xirivella abans de que comence la mascletà, això significaria que anem molt avançats respecte al que teníem previst. Realitzem la valoració del terreny, estem al carrer Padre Esteban Pernet, per tant, el nostre següent destí es troba tot recte, una falla de recent creació. I dic recent perquè comparades amb la resta, és prou moderna, inaugurada al 2006, de segur que no s'hauran penedit en cap moment de contribuir al món faller:

385 - Plaça de Vicente Castel Maiques
Artista: David Zahonero del Fresno
Lema: Una de l'oest
Secció: 6B



Infantil - Plaça de Vicente Castel Maiques
Artista: David Zahonero del Fresno
Lema: Una nit al teatre
Secció: 14ª


Pugem pel camí Molí de Xirivella i a través d'un solar, enllacem amb el carrer dels Isidres. Ací hi havia una petita concentració de músics que m'imagine, tocaran per alguna d'aquestes falles. Sembla que s'ho estaven passant de meravella per les provisisions que tenien a les bosses, cadascú gaudis de la festa com vol. Nosaltres, per exemple, amb el monument de José María Bayarri:

371 - José María Bayarri - Els isidres
Artista: José Manuel Sánchez Cuenca
Lema: A la lluna de València
Secció: 7A



Infantil - José María Bayarri - Els isidres
Artista: José Manuel Sánchez Cuenca
Lema: Dibuixos animats
Secció: 11ª


Per al següent destí cal tenir ben preparada la càmera ja que és un monument d'alta categoria. El dia 17 ens ha oferit menys falles de categories importants, però aquesta és d'una d'eixes. No solament perquè competia a la secció 1B, sinó per qui era l'artista del monument. Amb un seté premi, de segur que estan orgullosos perquè els haja plantat tot un triomfador com és Pedro Santaeulalia:

235 - Barri de la Llum
Artista: Pedro Santaeulalia Serrán
Lema: Amor a Vanècia
Secció: 1B




Infantil - Barri de la Llum
Artista: Javier Igualada
Lema: Estrellats
Secció: 2ª


Fem un stop per a reanimar-nos, l'esforç és enorme i més quan el sol prem d'eixa manera, fa calor i això accentua més l'esgotament. Prenem seient en una parada d'autobús, L'Alqueria Nova, mengem de forma més relaxada, anem bé d'horari i no cal pressionar. Al voltant d'uns 15 minuts que ens fan gust de glòria, amb nous ànims seguim la marxa. Toca creuar el riu, es un passeig enorme per l'Autovia de l'est que ens conduirà a Xirivella. Una barbaritat de vehicles camí de la gran ciutat i nosaltres fem marxa contrària. Apleguem amb dures penes a la primera falla xirivillenca:

333 - Mestre Serrano - Alacant
Artista: La comissió
Lema: Profecies
Secció: 7B


Infantil - Mestre Serrano - Alacant
Artista: Sergio Lis Abril
Lema: Quan la iaia era jove
Secció: 13ª


Quin ambient tenen muntat a la falla Mestre Serrano, on els autobusos carreguen fallers i falleres, parlem d'un sector amb comissions multitudinàries. Per l'Avinguda del Túria avancem fins que trobem el carrer del Palleter, per on baixem fins veure la comissió "El Cano" coneguda oficialment amb aquest nom:

103 - València - Teodoro Llorente - El Cano
Artista: Julio Fabra
Lema: Terra i mar
Secció: 6A





Infantil - València - Teodoro Llorente - El Cano
Artista: Julio Fabra
Lema: El carnestoltes dels animals
Secció: 11ª



No hay comentarios:

Publicar un comentario