sábado, 23 de junio de 2012

Dia 17 (14:10 - 14:30)

El passeig del dia 17 va tocant a la seua fi, en temps era més curt que el dia d'abans però en esgotament igual o més exigent. Ens queden set comissions que visitar de Mislata i pocs minuts han passat de les dues del migdia, pel que anem bastant bé de temps. Els fallers estan de plena festa als carrers, ningú vol desaprofitar l'oportunitat de passar-ho bé, les bandes de música amenitzen la preparació del dinar mentre que els fallers xarren, beuen, ballen, fan la disparà i els més menuts sempre troben alternatives per a gaudir al màxim. Així, no és d'estranyar amb que en algunes ocasions sens faça una odissea aplegar al monument ja que les persones aprofiten per a fer-se fotografies davant dels monuments o altres no paren de jugar. És l'hora de dinar i el clima acompanya per a preparar-lo al carrer, paelles, calderes, de tot!. I la festa ja és màxima si passa com al següent monument que visitem, amb un primer premi de la secció 6C. Enhorabona als afortunats:

357 - Plaça de la Moreria
Artista: José Luis Pascual Nebot
Lema: Estaciona com pugues
Secció: 6C



Infantil - Plaça de la Moreria
Artista: José Luis Pascual Nebot
Lema: A que juguem?
Secció: 13ª


M'estic enamorant de Mislata, combina carrers més tradicionals amb altres més moderns i sobretot gent que està molt orgullosa de ser mislatera. Com les cames s'han guanyat un descans, veiem el següent monument i com no hi ha perill d'explosius llevat dels que tiren els més menuts, asseguem a la parada de metro que disposa d'uns bancs:

263 - Salvador Giner-Gregorio Gea
Artista: Jordi Palanca Marqués
Lema: De major vull ser
Secció: 7B



Infantil - Salvador Giner-Gregorio Gea
Artista: Xavier Bonilla Silvestre
Lema: La mar fallera
Secció: 16ª


Ara visitem la que diríem que és la falla més important del sector atenent-nos al seu pressupost i conseqüentment la categoria. A més, un meritori primer premi al millor carrer ornamentat i no és per a menys perquè vaja la que han muntat els fallers de la comissió, merescut reconeixement. Però el nostre objectiu és el monument de Padre Santonja:

254 - Padre Santonja-Cardenal Benlloch
Artista: José Luis Pascual Nebot
Lema: No et quedes en la copla
Secció: 1B




Infantil - Padre Santonja-Cardenal Benlloch
Artista: Javier Igualada Fernández
Lema: Aventures a l'artic
Secció: 4ª



Costa fer-se amb l'ànim de seguir, el triomf de la ruta és la superació mental de l'esgotament a la recompensa final que tindrà; l'orgull de tot el que hem fet. Soles les falles poden aconseguir açò, no queda altra que seguir, baixem per Cardenal Benlloch i pel carrer Marià Benlliure. Entre un parc arribem a la Plaça d'Eduardo Marquina:

286 - Plaça d'Eduardo Marquina
Artista: Vicente Sánchez Fort
Lema: La mar
Secció: 6C



Infantil - Plaça d'Eduardo Marquina
Artista: La comissió
Lema: Un mon en pau
Secció: 13ª


Toca tornar cap amunt, ja ens queda molt poc, fins aplegar a Nou d'Octubre ha de ser tot del tiró sense parar. Pel camí Particular fins al camí vell de Xirivella i a la nostra esquerra, prenem el carrer de Sant Francesc d'Assís. Al final de carrer trobem el tercer premi d'enginy i gràcia de la secció 5B:

48 - Creu i Mislata
Artista: Francisco Javier López Ribes
Lema: L'arrós
Secció 5B



Infantil - Creu i Mislata
Artista: José Manuel Felip Gómez
Lema: Aventures a la mar
Secció: 11ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario