domingo, 24 de junio de 2012

Dia 17 (14:30 - 15:15)

Penúltima entrada del dia 17, a penes resten uns minuts per finalitzar un recorregut molt dur i amb alegria d'haver-ho executat amb la millor manera possible i sense rendir-nos. Dues falles de Mislata queden per visitar i després farem camí cap a Quart de Poblet. Entre la falla Creu i Mislata i el següent destí, anem reconsiderant si mereix la pena anar a Quart o tornar a casa, estic completament baldat, però se que em penediré si no vaig. Es bona hora, sols és qüestió d'un últim esforç i a més, el trajecte que ens falta no és llarg. Ens decantem doncs per la segona opció, però abans d'agafar el metro, toca finalitzat amb Mislata. Els carrers estaven plens fa uns minuts, i de sobte s'han buidat, i es que és hora de dinar, els fallers a les carpes o casals i els ciutadans "no fallers" a casa o al bar.  Potser també molts han aprofitat el dia festiu per anar al centre a vore la mascletà i les falles d'especial. Pel carrer d'Alcàcer fins trobar Vicente Blasco Garcia. En el carrer d'Arxena trobem les dues falles que ens falten del sector:

353 - Alcàsser - Iàtova
Artista: Enrique Cardells
Lema: Molta tela
Secció: 4A


Infantil - Alcàsser - Iàtova
Artista: José Manuel Felip Gómez
Lema: Una de gnomos, de jardí
Secció: 5ª


Vista la primera, anem amb la segona. Com desconec la fisiologia urbanística de Mislata, tampoc se si aquesta zona forma part del municipi. Al meu esquema mental, la colocava al sector tot i que en realitat pertanyen a l'Olivereta. Per això demane disculpes si clave la pota en aquestes qüestions. Última falla abans de baixar a la parada de Nou d'Octubre:

248 - Saineter Arnixes - Arquitecte Ribes
Artista: Lorenzo Fandos Arroyo
Lema: Ni fent
Secció: 3A


Infantil - Saineter Arnixes - Arquitecte Ribes
Artista: Lorenzo Fandos Arroyo
Lema: Primer dia d'escola
Secció: 7ª


Amb alegria, no solament per haver conclòs una part duríssima de la ruta, encara que ens queda la guinda final, ara podré descansar una bona estona. Baixem a Nou d'Octubre i esperem a que vinga el primer metro en direcció a Aeroport. Cinc minuts d'espera que ens fan gust a glòria. Tenim sort, en el primer metro que ve podem pujar, no està tan ple com pensàvem encara que es nota que molta gent torna de la gran ciutat. Tres parades i baixem a Quart de Poblet, no obstant, esperem uns minuts més per a descansar. Sobre les 15 hores, decidim pujar ja i encetar el tram quarter amb la comissió de "la font":

364 - Pius XII - Jaume Roig
Artista: Vicent Albert García
Lema: equilibris i desequilibris
Secció: 6C


Infantil - Pius XII - Jaume Roig
Artista: Santiago Parrado Dobón
Lema: De festa
Secció: 16ª


Pel mateix carrer cap amunt, pugem una costera pronunciada fins a la part nord del poble, pels voltants dels monuments observem com els més menuts ja han acabat de dinar i no resisteixen la temptació de tirar petards. Entre l'Aparellador Antonio Monzó i Marqués de Solferit, segona falla Quarterana amb un lema que aquestos dies estem escoltant moltes voltes a la televisió:

331 - General Asensi - Marqués de Solferit
Artista: Daniel Jiménez Zafrilla
Lema: No hi dos sense tres
Secció: 3A


Infantil - General Asensi - Marqués de Solferit
Artista: José Manuel Felip Gómez
Lema: La dama i el rodamons
Secció: 6ª


Aquesta és l' última falla de la penúltima entrada del dia 17. Si, es fa engorrós llegir açò, però així són les coses i així les escrivim. Anem a la nostra esquerra per Marqués de Solferit i baixem pel carrer del Molí. Per a no perdre'ns, anem a la parada de metro i agafem el carrer del Literat Azorín, mala idea perquè em claví per una pujada i un aparcament. Haguí de botar des de bona altura per baixar el carrer i continuar fins a la pròxima parada:

332 - Poeta Llorente - Baró de Càrcer
Artista: Vicent Albert García
Lema: Soroll perillós
Secció: 6A


Infantil - Poeta Llorente - Baró de Càrcer
Artista: Xaume Torrent Arenas
Lema: Innocència
Secció: 12ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario