domingo, 17 de junio de 2012

Dia 17 (12:55 - 13:45)

El tram xirivellenc fou extremadament crític, el pitjor dels quatre dies junt amb Beniferri. Era d'esperar tot i qu no ho contemplaba als mapes, també entra dins d'allò raonable perqué és la primera volta que feia un repte d'aquestes característiques i amb una exigència física tan alta per a una persona desacostumada com jo. Ho lamente pels xirivellencs, no vaig poder gaudir com m'haguera agradat d'aquest municpi adherit a l'eixample valencià. No obstant, si vaig poder contemplar la fervor amb que es viuen les falles en aquesta localitat. Cada comissió tenia una bona muntada, sino eren xarangues, cercaviles, castells inflables per als més menuts o passacarrers. Tot el veinat estava volcat amb la festa fallera, i no es per a menys si veiem l'esplèndid dia primaveral amb que ens obsequià l'oratge. I es que no ho oblidem, son dies vacacionals i s'han aprofitar al màxim, nosaltres no serem menys i superarem les barreres per a honorar la ruta fallera.  Primera parada, Sant Antoni:

209 - Sant Antoni
Artista: Emilio Miralles Ferrero
Lema: Dieu tots pa-ta-ta
Secció: 6B


Infantil - Sant Antoni
Artista: Vicente Francisco Lorenzo Albert
Lema: La ciutat no és per a mi
Secció: 13ª


A penes uns passets amunt i el segón destí, el el quart en total des que hem aplegat. I vaja quin escàndol està muntat al carrer Sant Joan. Entre xiquets que juguem al fútbol, castells infantils, paelles que fan al carrer i terrasses que ja estan plenes i preparades per a dinar, és tot una festa. Ens desviem pel carrer de l'Art de la Seda:

355 - Sant Joan
Artista: Daniel Bertó Sanchís
Lema: ...ballem?
Secció: 7C


Infantil - Sant Joan
Artista: La comissió
Lema: Que comence l'espectacle
Secció: 15ª


Deixem darrere l'ambient colorit i animat per endisar-nos en una tranquil·litat més acollidora, no es que l'animació no ens agrade ni molt menys, sinó per a relaxar-nos un poc i llevar-nos la sensació de malestar que per totes les circumstàncies ens ha acumulat al cos. Pugem pel carrer Sacrament Esteve fins aplegar a Ramón Muntaner, a la dreta girem fins a l'Avinguda Mare de Deu dels desamparats, girem a la dreta de nou i ens colem pel carrer Montellano. Quan apleguem fins al nostre destí, inundació de fallers que fan passacarrer:

175 - Barri Mont de Pietat
Artista: Sergio Edo Llopis
Lema: Les modes
Secció: 6A


Infantil - Barri Mont de Pietat
Artista: Sergio Lis Abril
Lema: Àngels i dimonis
Secció: 7ª


Retornem al lloc d'inici fent un breu descans en un parc, és l'hora d'anar a dinar i els carrers s'abuiden mentre que els bars van plenant-se de clients. Passem al carrer de Ramón Muntaner fins aribar a Mestre Giner, que serà l'indicatiu per a l'última falla de Xirivella que visitem:

206 - Doctor Gómez Ferrer
Artista: Vicente Herrando
Lema: Ara t'agarre cagó
Secció: 7A


Infantil - Doctor Gómez Ferrer
Artista: Sergio Lis
Lema: Anem d'acampada
Secció: 16ª


Fi relatiu, hem acabat amb la primera part d'aquest sector i ara toca explorar Mislata. Per això, hem de tornar a l'Autovia de L'est i creuar el pont del Túria, un pont de dimensions enormes i que costa Deu i ajuda superar. En un moment crític, m'arribe a plantejar si mereix la pena continuar, però tenint en compte que no hi ha estació de metro i que la més propera es troba a Mislata, "de perguts al riu". Passem a l'Avinguda del Cid, d'un costat a l'altre fins la banda de Mislata. Mire el rellotge, encara no ha començat la mascletà, però es nota l'estampida de gent. Per Pius X pugem fins a Juan d'Austria:

264 - Lepant - En Joan d'Austria
Artista: Raúl Sebastián Falaguera
Lema: A passar per l'aro
Secció: 6A


Infantil - Lepant - En Joan d'Austria
Artista: José Manuel Felip
Lema: Fantasia
Secció: 15ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario