jueves, 25 de octubre de 2012

Dia 19 (09:00 - 09:20)

No podíem continuar més sense abans haver fet el primer descans del matí. I es que es noten les hores, cada pas comença a ser una dura pedra que alçar i encara hem de realitzar un llarg camí que conclourà en la meta més desitjada, la felicitat d'haver-ho aconseguit. Encetem un nou sector, Benicalap, un territori que no havem visitat mai amb la intenció de veure les seues comissions. Pecat, ja que hi han bons monuments que aquest any no escaparan de la nostra inspecció. Com semblava, el sol no està per a treball en el dia de Sant Josep, però tampoc fa amenaça de pluja, s'agraeix aquesta treva a la calor primaveral del dies anteriors, i es que l'esforç físic fa que la frescor siga benvinguda. Tantegem el terreny, seguint la tònica de la tranquil·litat, sols alguns forns que obren hui dia festiu i exposen les seues obres pastisseres i algun escombraire que netegen els carrers. Pel Buen Retiro accedim a Alqueries de Bellver, i a mà dreta pel primer carrer, el primer destí del sector. Com ens picava la curiositat per veure el monument de Benicadell, ens posaren un cranc:

223 - Benicadell - Sant Roc
Artista: Enrique Buriel Moro
Lema: Marejol
Secció: 5A


Infantil - Benicadell - Sant Roc
Artista: Enrique Buriel Moro
Lema: Marejol
Secció: 8ª



I a continuació una de les falles importants per pressupost. Sols hem de seguir un poc avant pel carrer d'Alqueries de Bellver i  allí ens esperava. La sort de que siga tan prompte es que poden eixir millors fotografies, llàstima que els curiosos ens ho truncaren en aquesta ocasió. Però bé, tothom te dret a gaudir dels monuments i més val que el motiu siga per afluència de públic, serà un bon símptoma:

74 - Alqueries de Bellver - Garbi
Artista: Ximo Esteve Mares
Lema: In.geni i gràcia
Secció: 1B




Infantil - Alqueries de Bellver - Garbi
Artista: Ximo Esteve Mares
Lema: Quina por!
Secció: 4ª



I de falla important a altra que també o és, almenys perquè ha estat durant molts anys la coneguda com a falla de Benicalap a la secció especial. Des de finals dels noranta i principis de segle, fins i tot comptà amb els servicis d'un artista reconegut com Pedro Santaeulalia. Com a detall curiós, l'any que un servidor sigué president infantil, la fallera major infantil de València va pertànyer a aquesta comissió. Ara son altres temps, ha disminuït de categoria però la il·lusió dels seus fallers és tanta com quan competien entre les grans. Tot un plaer visitar-la:

111 - Avinguda Burjassot - Pare Carbonell
Artista: José Miguel Ballester Garcia
Lema: led o no led
Secció: 6B


Infantil - Avinguda Burjassot - Pare Carbonell
Artista: Miguel Hernández Aguelo
Lema: El secret de la lluna
Secció: 3ª



Tots eixos records afloren en qüestió de segons, i es que formen part d'un passat que tenen molta incidència en el present. O es que sense eixos records haguera sentit jo les ganes de dur a terme aquesta ruta? ja puc afirmar amb contundència que no. Baixem pel carrer Banig fins a Periodista Gil Sumbiela:

288 - Periodista Gil Sumbiela - Assutzena
Artista: Art en foc
Lema: Alça l'aleta polleta
Secció: 2B


Infantil - Periodista Gil Sumbiela - Assutzena
Artista: Art en foc
Lema: Històries de pomes
Secció: 2ª



Entre pomes un poc irregulars, ens desorientem un poc per a trobar la següent falla, espere que els lectors entenguen que es la primera volta que vaig per eixos barris i sols duc un pla tret d'internet per a guiar-me. Eixim a l'Avinguda d'Equador per finalitzar la primera entrada "benicalapera":

320 - Avinguda Equador - Alcalde Gurrea
Artista: Inmaculada Ibáñez Marco
Lema: El jardí de nostre barri
Secció: 3B



Infantil - Avinguda Equador - Alcalde Gurrea
Artista: Raul Sebastián Falaguera
Lema: Vacances
Secció: 7ª

No hay comentarios:

Publicar un comentario