martes, 16 de octubre de 2012

Dia 19 (08:45 - 09:00)

Ja és moment de que els fallers més escandalosos, dit sempre amb l'estima i la connotació positiva que em caracteritza, inicien la despertà. I es que és una tradició, i com a tradició fallera cal respectar-la, hi ha gent a la que no li agrada, és dífícil que a tothom li agrade una mateixa cosa, però s'haurà de conviure i al cap i a la fí, són solament tres dies o quatre els que es fa la despertà. Clar, a mi em dona un poc de por, ja que he de buscar l'objectiu i soc bastant vulnerable. Un blanc fàcil a qui els més benevolents desitgen com a diana, però com tenim més mala llet que el dimoni (sinó, ja fa hores que haguérem abandonat la Ruta), res aconsegueix aturar-nos. Per a qui no se'n recorde d'on estem, situem als nostres lectors. Anem de baix cap amunt prenent com a referència l'Avinguda Peset Aleixandre, havem visitat Marxalenes i tornem en direcció a Campanar per la part del nord, acostant-nos a la que serà la següent zona d'influència i visita, Benicalap. Per a la meua alegria, les següents comissions estan poc separades entre elles. La primera al carrer d'en Guillem Ferrer:

64 - Doctor Peset Aleixandre - En Guillem Ferrer
Artista: Sergio Martínez Guirao
Lema: Enguany...Màgia
Secció: 6A


Infantil - Doctor Peset Aleixandre - En Guillem Ferrer
Artista: Sergio Martínez Guirao
Lema: Nit de por
Secció: 7ª


Baixem pel mateix carrer on ja es veuen les bandes de música, al fons sorolls ja de despertà. Girem per Sant Pancraci per trobar-nos un monument que ja és tradició també tots el anys, almenys en el seu ninot central.

119 - Avinguda Burjassot - Carretera de Paterna
Artista: Francisco Javier Real Pérez
Lema: Negoci a l'alça
Secció: 7A


Infantil - Avinguda Burjassot - Carretera de Paterna
Artista: Francisco Javier Real Pérez
Lema: Els mitjans de comunicació
Secció: 15ª


Creuem l'Avinguda Burjassot i fem camí cap a l'altra banda de l'Hospital La Fe, on ja hem passat abans però a l'altra banda. De moment ens estem lliurant de la despertà, molta tranquil·litat pels carrers. Un home em demana amablement que li faça una fotografia davant del monument, nosaltres també aprofitem per a retratar la falla de Jordi Palanca:

176 - Campanar - Hipòlit Rovira
Artista: Jordi Palanca Marqués
Lema: Tindre o no tindre fe
Secció: 3B


Infantil - Campanar - Hipòlit Rovira
Artista: Rafael i Raul Martínez
Lema: Les aventures de Piruleta i Tronador
Secció: 2ª


Pocs cotxes per les carreteres, pregaria perquè sempre hi haguera aquesta calma, m'agrada l'ambient de la gent, però no els sorolls dels vehicles. Baixem per Campanar fins detindre's davant del mur dels arcs, eixe que recordaré tota la vida i que indicava que aplegàvem a la Fe. Però en aquesta ocasió el nostre destí és molt més agradable:

60 - Conxita Piquer - Monestir de Poblet
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: Hotel dolç Hotel
Secció: 5B


Infantil - Conxita Piquer - Monestir de Poblet
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: Som Gnomos
Secció: 8ª


I per finalitzar, posem rumb directes a Benicalap, tot i que la següent falla pertany encara al sector Campanar. Les cames van demanant una primera aturada, i es que volíem retrasar-la el màxim possible ja que quan fem el primer paró, després ja serà més costós reanudar l'aventura. A la comissió de Serra Martés, ja no vam poder evitar els primers explosius de la despertà:

336 - Serra Martés - Miguel Servet
Artista: Enrique Andrés Alandi
Lema: Quin espectacle
Secció: 6B



Infantil - Serra Martés - Miguel Servet
Artista: Enrique Andrés Alandi
Lema: Fer riure
Secció: 8ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario