martes, 9 de octubre de 2012

Dia 19 (08:05 - 08:45)

Tot i que encara no és alarmant la situació, tot apunta a que hui serà un dia molt dur. Massa hores a la esquena, massa passejos infinits, massa emocions i les que encara queden. Descobrim parts de la ciutat, que bonica és València, cada barri te un encant que potser no crida la atenció, però quan els carrers és maquillen amb falles, no els canviaria ni per la Cinquena Avinguda de Nova York. Així és la Ruta de xovinista, sempre amb el significat positiu del concepte i no amb la part discriminadora d'altres ciutats. Contextualitzem un poc, hem deixat darrere l'Hospital La Fe (la vella). Ara ens trobem en el carrer Pare Ferris, quasi a vora del llit del Riu Túria. I com era d'esperar a eixes hores, la tranquil·litat es la tònica habitual sols trencada per l'esclat d'algun explosiu que avisa de la despertà. Però de moment encara no són massa alertadors, ja prou tindré en una estona on tornaré a ser víctima de fallers amb mala baba. Anem al que ens interessa, el monument que ens toca visitar a continuació. Original com li agrada fer els monuments a aquesta comissió de la Vall de Laguar:

30 - Vall de Laguar - Pare Ferris
Artista: La comissió
Lema: Pardals de compte
Secció: 6B


Infantil - Vall de Laguar - Pare Ferris
Artista: La comissió
Lema: Phineas i Ferb
Secció: 15ª


Ara si que eixim a la vorera del riu, encara que no el veurem ja que cal creuar la carretera i hem d'anar apegats a les pomes d'edificis per no perdre la guia. Des de lluny s'aprecia un enorme cap, Na Jornada acapara l'atenció en un radi molt gran. Però a Da Vinci ja el vam visitar, ara el nostre destí és la Granja de la falla Doctor Olóriz:

5 - Doctor Olóriz - Arquebisbe Fabián i Fuero
Artista: Rafael i Raul Martínez
Lema: El ramat del Tio Sito
Secció: 1B


Infantil - Doctor Olóriz - Arquebisbe Fabián i Fuero
Artista: Rafael i Raul Martínez
Lema: Jugar sense barallar-se
Secció: 3ª


Deixem al nostre pas a fallers que van amb les càmeres preparades per a creuar el pont del riu. Nosaltres prenem direcció inversa camí cap a Marxalenes. Eixim al carrer Reus i busquem el bloc d'edificis que amaga la falla Portugal:

139 - Avinguda Portugal - Fragata
Artista: José Ángel Azpeitia Sanz
Lema: Seducció
Secció: 5ª



Infantil - Avinguda Portugal - Fragata
Artista: José Ángel Azpeitia Sanz
Lema: La màquina del temps
Secció: 6ª


El parc de Marxalenes és enorme, ja m'haguera agradat tenir un així durant la meua infància, però parcs com a tal, a les Cases no hi ha cap. Veiem policies fer ronda, espere no haver-me votat la legalitat en res, i si fer la ruta és motiu per a detindre'm anirem a la càrcel, però quan acabe. Ara visitem una falla que te un bonic títol amb que ens sentim identificats:

277 - Guardacostes - Músic Jarque Cualladó
Artista: Francisco Javier Real Pérez
Lema: L'altra ruta
Secció: 7A



Infantil - Guardacostes - Músic Jarque Cualladó
Artista: Diego Palacios
Lema: La màgia dels animalets
Secció: 11ª


I ara una falla a la que demane disculpes per la baixa qualitat de la imatge, però com hem de gestionar al màxim les energies i evitar donar més passos si es pot, vaig fer la fotografia des de l'altre costat de l'Avinguda Peset Aleixandre. Podria haver-ho callat, però vull ser sincer amb els lectors, les cames no donaven per a més. La falla infantil de Sant Josep de Pignatelli la vaig veure després, encara que per a no fer un embolic la pose al costat de la falla gran:

69 - Sant Josep de Pignatelli - Doctor Peset Aleixandre
Artista: Manuel Guitarte Bulls
Lema: Mans a l'bra
Secció: 6C



Infantil - Sant Josep de Pignatelli - Doctor Peset Aleixandre
Artista: Manuel Guitarte Bulls
Lema: uh, d'esglai
Secció: 14ª




No hay comentarios:

Publicar un comentario