lunes, 24 de septiembre de 2012

Dia 19 (06:55 - 07:30)

Molt trist, açò s'acaba, sense donar-nos compte han passat tres dies de falles i tinc la sensació de que han passat sols tres minuts. Amb una son incalculable i els peus fets pols, toca donar l'última espenta, hui la ruta serà més curta i lleugera, a més de motivant. I es que el primer tram es senzillament espectacular, tindrem l'oportunitat de veure la millor falla de València (segons el jurat) i un més que merescut quart premi a la Secció Especial. I es que apleguem a Campanar, barri faller per excel·lència i la Ruta no podia fallar, diuen que allò bo es fa esperar. Excitats eixim per la boca del metro, que anava bastant ple, la matinada ha sigut llarga per a molts, la nit del foc, l'ofrena que acaba, ningú ha de treballar al dia següent, tot convida a la bogeria, i la nostra bogeria es aquesta que enceta l'últim dia. A la vora d'El Corte Inglés, la nocturnitat es fa latent, poca gent per carrer i tots van directes a l'Avinguda General Avilés. Però com no m'agrada discriminar, per a mi es tan important la millor falla de València com la que visite a continuació:

292 - Plaça del Mestre Arambul Sanz - Campanar
Artista: Julio Fabra
Lema: Albufera
Secció: 7A


Infantil - Plaça del Mestre Arambul Sanz - Campanar
Artista: Julio Fabra
Lema: Tradicions
Secció: 15ª



Com ja m'ha passat en els anteriors tres dies, la sensibilitat em desperta, soc un poc caganer i qualsevol situació que em pot fer sospitar fa que m'entre por. I una ocasió no anava tan lluny, només aplegar al Carrer d'Aparici Albinyana, en lloc de gaudir de l'espectacular monument de Vicent Martínez Aparici, l'atenció recaigué en un grup de joves que per poc es maten en una baralla, fins i tot la policia hagué de vindre a posar calma. Coses de la joventut i l'alcohol. Això sí, que res m'impedisca gaudir del quart premi a la màxima categoria, el monument més arriscat de tots i l'estil propi d'un artista que ja l'any passat aconseguí enamorar-me. Davant nostre la falla de l'Antiga de Campanar:

197 - Monestir de Poblet - Aparici Albinyana
Artista: Vicent Martínez Aparici
Lema: Resurrecció
Secció Especial




Infantil - Monestir de Poblet - Aparici Albinyana
Artista: Òscar Villada Sanchís
Lema: Animal
Secció Especial




Idíl·lic, fantàstic, com si caminara pels núvols en un somni, i amb més alegria que mai de fer el que fem. Creuem General Avilés per a visitar la següent parada i un monument molt familiar, demane disculpes per l'absència de la infantil:

321 - Escultor García Mas - Puerto de Santa María
Artista: Arturo Vallés Bea
Lema: Mentides i grosses
Secció: 6C



Em repetisc com l'Allioli, però no seria sincer si no ho comentara una altra vegada, adore la frescor de la matinada, la tranquilitat d'eixes hores, els primers rajos del sol. Fins i tot a eixes hores hi ha gent que va a veure la millor falla de València, això si, amb més calma de la que hi haurà en dues o tres hores després. Nosaltres prenem camí invers per a visitar la falla de Mestre Rodrigo:

325 - Avinguda Mestre Rodrigo - General Avilés
Artista: Julio Vicente Fabra Muñoz
Lema: Tradicions
Secció: 3B


Infantil - Avinguda Mestre Rodrigo - General Avilés
Artista: Julio Vicente Fabra Muñoz
Lema: Circ passat i present
Secció: 12ª



I ara ja aplega un dels moments més esperats. La següent falla ha sigut escollida pel jurat de Junta Central Fallera com el millor monument de la secció Especial, el que es sol traduir com la millor falla de València tot i que ací entren opinions distintes. Tant la gran com la infantil s'han portat els primers premis, amb uns pressupostos a l'abast sols d'una falla com la que aquest exercici celebrava la primera dècada d'existència. Però en aquestos deu anys s'ha consolidat al mon faller com una visita obligada i encara que desperta crítiques per la seua dimensionalitat i per un potencial econòmic desorbitant, també mereix la pena acostar-se i gaudir de l'obra que ha realitzat Miguel Santaeulalia i Julio Monterrubio per a la xicoteta. Com són les set i mitja de la matinada, la possibilitat de fer fotografies amb comoditat es més gran que no altres anys on obtenir una bona imatge era missió impossible. Li donem l'enhorabona a la comissió més nova de Campanar:

378 - Pediatra Jorge Comín - Serra Calderona
Artista: Miguel Santaeulalia Serrán
Lema: Amb el que hem sigut
Secció Especial






Infantil - Pediatra Jorge Comín - Serra Calderona
Artista: Julio Monterrubio Fernández
Lema: Carrusell de sensacions
Secció Especial





No hay comentarios:

Publicar un comentario