viernes, 14 de septiembre de 2012

Dia 18 (16:55 - 17:30)

Cinc falles que resten per a concloure un tercer dia al regust agredolç. Content per tots els esdeveniments ocasionats en eixe dia i no solament per les falles vistes, però agre ja que per un motiu estúpid vaig decidir tallar la ruta i tornar a casa. Millor no explique el motiu perquè podríeu dir-me borinot fins al dia del judici final, sols diré que vaig parar per qüestions "fisiològiques". El cas es que em vaig quedar sense visitar una sèrie de falles que estaven marcades, fins a deu que posteriorment anomenaré. En fi, com ja he reiterat, aquesta "edició" de la Ruta Fallera era una primera presa de contacte, per a l'any que bé aniré escarmentat. Seguim el nostre camí per la Saïdia, on cada volta s'albira més el gran ambient per a l'ofrena. I es que són molts el que aprofiten la vesprada del Diumenge per acostar-se a veure la Xeperudeta. València es revoluciona, desapareixen els cotxes, els autobusos canvien els trajectes, tota la ciutat entorn a la millor festa del món. Tanta alegria dona que a qualsevol comissió que visitem estan de festa, i Màlaga no anava a ser excepció:

243 - Màlaga - Doctor Montoro
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: Nit i dia
Secció: 6B


Infantil - Màlaga - Doctor Montoro
Artista: David Sánchez Llongo
Lema: El camp
Secció: 14ª


Eixim ara a l'Avinguda de la Constitució i pugem fins al carrer d'Actor Mora, on trobem un monument de Juan Carlos Molés que de primeres vaig reconèixer, però que no vaig poder encertar quina era l'altra falla amb una obra similar, ací no vaig trobar la falla infantil, demane disculpes:

13 - Actor Mora - Avinguda Constitució
Artista: Juan Carlos Molés
Lema: Fades i Fantasía
Secció: 5A


Vora les vies del Tramvía, trobem dues falles en la mateixa línia logística. La primera, relaciona molt bé un programa d'absolut rebuig pel gremi de la professió que estic estudiant amb la situació actual de penúria:

163 - Pobla del Duc - Benipeixcar
Artista: Toni Fornes
Lema: Sálvame por favor
Secció: 4AInfantil - Pobla del Duc - Benipeixcar
Artista: Toni Fornes
Lema: Hui dibus
Secció: 13ªBaixem camí del riu, passem pel carrer de la Ruaya i apleguem a Oriola, no la ciutat, sinó el carrer de València. Penúltima falla que visitarem aquest dia 18:

194 - Visitació - Oriola
Artista: Fernando García Ribas
Lema: El canvi climàtic
Secció: 4B


Infantil - Visitació - Oriola
Artista: Antonio Ramos Asensi
Lema: La cort del faraó
Secció: 8ª


Toca acomidiar-se, curiosament l'última comissió que visitem està tot just al costat de la parada d'autobús on he d'agafar el 36. Aquesta si es una falla familiar, quasi tots els anys la he pogut veure ja que està vora el carrer de Sagunt i el seu emplaçament sempre m'ha cridat l'atenció:

75 - Sagunt - Sant Guillem
Artista: Germans Gómez Fonseca
Lema: Pesadilles 2012
Secció: 6A


Infantil - Sagunt - Sant Guillem
Artista: Rafael Lidón Santacreu
Lema: Els somnis sempre juguen
Secció: 12ª


L'espera fins tornar a casa es va fer més llarga del previst, era normal que el bus tardara molt ja que no solament les falles, sinó el fet de ser Diumenge i estar l'Ofrena per València provoca canvis d'horari i de ruta. A la fi, vaig tornar a casa, hui no tant cansat com els altres dos dies anteriors. Ara soles queda un dia per culminar la que serà la major gesta de la meua vida fins a eixe moment. Indique les falles que em vaig deixar:

90 - Nador - Miraculosa
71 - Trinitat - Alboraya
120 - Molinell - Alboraya
281 - Ministre Luis Mayans - Argenter Suárez
107 - Bilbao - Maximiliano Thous
45 - Sagunt - Sant Antoni - Pare Urbano
106 - Avinguda Primat Reig - Sant Vicent de Paul
188 - Avinguda Primat Reig - Vinarós
185 - Poeta Altet - Benicarló
318 - Avinguda Tarongers - Universitat Politècnica

No hay comentarios:

Publicar un comentario