jueves, 6 de septiembre de 2012

Dia 18 (16:25 - 16:55)

Penúltima entrada del penúltim dia de una Ruta que poc a poc s'acosta al objectiu que de primeres em vaig marcar. Aquest any no podia veure menys de 300 falles (sense comptar infantils), i crec que a eixes altures ja estava a punt de aconseguir-ho. Fem baixada per Marqués de Montortal, aquest tram es podria considerar com el més especial del sector Rascanya ja que compta amb les comissions més antigues de la zona. Recorde molt bé les presentacions a les que vaig acudir quan vaig ser president infantil. Comissions molt nombroses en fallers i que presenten monuments en categories importants. No obstant, a totes les falles de Rascanya lis tinc prou estima, han visitat la nostra comissió i compartit molts moments de diversió en els actes del sector. Les cames continuen responent prou bé, tot i que ara les urgències aniran enfocades a altre aspecte que serà la causa d'acurtar un tram més llarg, a la fí seria pitjor el remei que la infermetat. Abans d'aplegar a això, gaudim de les falles que si vam visitar:

43 - Marqués de Montortal - Berní i Català
Artista: Sergio Martínez Guirao
Lema: Molt de conte
Secció: 2A



Infantil - Marqués de Montortal - Berní i Català
Artista: Ángel Navarro Requena
Lema: Posa-li color a la teua vida
Secció: 2ª


I d'una falla que aquest nou any complirà 50 anys a una altra que ja els va complir fa anys. La que més simbologia te amb el barri de Torrefiel ja que es denomina el Cudol. Inevitablement recorde quan van ser tan afortunats que els va tocar un tercer premi en la loteria de nadal ja farà uns anys també, qui haguera tingut una papeleta!:

33 - Montortal - Torrefiel
Artista: Daniel Jiménez Zafrilla
Lema: El cudol és foc
Secció: 2B



Infantil - Montortal - Torrefiel
Artista: Daniel Jiménez Zafrilla
Lema: H20
Secció: 7ª


Eixim a l'Avinguda de la Constitució per passar la frontera d'altre sector, la Saïdia. Els nostres veïns que ja han obert l'ofrena d'aquest any hui els toca gaudir del dia de festa. La primera comissió celebra el 20 aniversari, bufem les vetles?

370 - Llorers - Arquitecte Lucini
Artista: Àngel Tarín Domènech
Lema: 20 aniversari
Secció: 7B



Vaig buscar la falla infantil de Llorers però lo vaig trobar, per a la pròxima ja se on la planten, demane disculpes. Seguim en direcció al riu per l'Avinguda de la Constitució, ací no hi ha cap tipus de pèrdua ja que és el camí que fa el meu autobús quan l'agafe. El goteig de persones que volen anar a l'ofrena és constant i els pocs cotxes que van per la carretera convida a donar un passeig fins al cap i casal. Nosaltres no anem a veure l'ofrena, preferim visitar una falla com aquesta:

95 - Camí de Barcelona - Travessia de Montcada
Artista: Toni Fornés Quijano
Lema: Lluites
Secció: 4A


Infantil - Camí de Barcelona - Travessia de Montcada
Artista: Toni Fornés Quijano
Lema: Inventor de l'oratge
Secció: 7ª


S'endinsem pels blocs d'edificis fins aplegar a Marxalenes, tot pendent de poder trobar un bany, però és Diumenge i està tot tancat. I entre els edificis, el monument guanyador del primer premi a la secció 7C. Enhorabona hortícultors:

134 - Villanueva de Castellón - Hortícultor Galán
Artista: Vicent Albert García
Lema: Tocant la festa
Secció: 7C


Infantil - Villanueva de Castellón - Hortícultor Galán
Artista: Jordi Palanca Marqués
Lema: En el fons de la mar
Secció: 16ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario