domingo, 22 de julio de 2012

Dia 18 (08:20 - 09:05)

Un dels trams més llargs de la ruta, de Natzaret toca tornar al Port de València en una llarga caminata que ha merescut la pena de fer. Bon ambient el que ens hem trobat en aquest barri marítim, que a més, ha permès que superarem temors personals que no anem a comentar perquè no venen al cas, simplement deixar constància de què quan u vol, pot. La imatge del Port al fons, la desembocadura del riu Túria, l’Avinguda de l’Enginyer Manuel Soto quasi buida, moltes coses que recordar. Però hi ha un fum més d’imatges que hem de prendre, en nostre següent destí és el Cabanyal, altre barri històric de la ciutat que als darrers anys ha estat al centre de la polèmica per la seua demolició o “reforma” com diuen els polítics. Arribem després d’un bon passeig a l’Avinguda del Port, on ens espera el primer destí de l’entrada, Juan José Domine, a qui felicitem pel primer premi de la secció 4B:

226 - Doctor Juan José Domine - Avinguda del Port
Artista: Vicent Albert García
Lema: Al cel, ningún fidel, i el infern ple al estiu i al hivern
Secció: 4BInfantil - Doctor Juan José Domine - Avinguda del Port
Artista: Juan Manuel Sánchez Cuenca
Lema: Falles baix la mar
Secció: 10ª


Pel carrer Ernesto Anastasiao escalem per trobar la següent comissió. Però sorpresa que trobarem, o millor dit no trobarem al aplegar a la carpa de Francisco Cubells. Després de preguntar a una simpàtica mare fallera, reconduirem la situació:

228 - Arquitecte Alfaro - Francisco Cubells
Artista: Francisco Fuentes Moreno
Lema: És ja l'hora
Secció: 4A


Infantil - Arquitecte Alfaro - Francisco Cubells
Artista: José Acebes Rodríguez
Lema: A la taula...¡al primer crit!
Secció: 2ª


A la nostra dreta i seguint tot recte trobarem una falla que m’agradà. Un gat amb molt de glamour en mig dels primers masclets del matí, serà una constant durant la pròxima hora:

225 - Rosari - Plaça de Calabuig
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: Gat Amagat
Secció: 4B


Infantil - Rosari - Plaça de Calabuig
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: Benvinguts
Secció: 5ª


El Cabanyal te l’avantatge de què totes les comissions estan concentrades i que l’estructura del barri és quadriculada, el que facilita les visites i l’orientació. Les dues falles següents són veïnes, pràcticament solapades l’una amb l’altra al carrer Teatre de la Marina:

168 - José Benlliure - Teatre de la Marina
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: La super abuela
Secció: 4A


Infantil - José Benlliure - Teatre de la Marina
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: Al bany
Secció: 12ªEsperem que hi haja una rivalitat sana entre les dues comissions, el que estarà segur és que els veïns del carrer tindran difícil decantar-se per una o altra:

144 - Progrés - Teatre de la Marina
Artista: Paco Giner Núñez
Lema: Amb els trastos a altra banda
Secció: 4B


Infantil - Progrés - Teatre de la Marina
Artista: Òscar Villada Sanchís
Lema: Un bou de mar blava
Secció: 3ª


2 comentarios:

  1. Aquest any em faras de ruta turística per conèixer les falles, no? i clar també per anar al ciutat de valència per veure l'Euro Llevant, cada dia m'agrada més un blog ( perdón por mi Catalán es que no lo utilizo mucho)
    una abraçada amic

    ResponderEliminar
  2. Per a seguir-me en la ruta cal tenir molta energia i ser un embogit de les falles que alegue fins a la malaltia jajaja
    L' Euro Llevant sona de meravella, i sempre us convida al Ciutat ;)

    ResponderEliminar