domingo, 8 de julio de 2012

Dia 18 (06:50 - 07:20)

Amb mitja ruta efectuada i comentada, iniciem el tercer dia de recorregut pel marítim valencià. El dia 18 quedà condicionat al partit de fútbol que jugava el Llevant, amb un horari que ens trastocà molt els plans. Això si, la samarreta granota no me la llevà ningú i amb orgull la vaig lluir en un tram on més simpatia causa l'equip. Per sort, el partit servirà per donar un descans a les cames i dividir l'etapa en dues parts. Encara que haguí d'improvisar la ruta segons anava passant els temps. Es nota que ja duen prou festes els fallers, el metro va ple de gom a gom a les sis del matí amb persones que tornen de València. Nosaltres anem a la nostra marxa, el destí és Aiora, on començarem el tercer capítol de la nostra aventura fallera. Amb una sensació d'alarma per trobar-me casos com els ja viscuts a eixes primeres hores del dia, tractem de gestionar la por amb l'alegria de fer el que realment ens a dut a estar en el carrer Indústria; veure els monuments:

184 - Indústria - Sants Just i Pastor 
Artista: Rafael Ibáñez Sánchez
Lema: Si sona maulet de gat...promte seràs atacat
Secció: 2B


Infantil - Indústria - Sants Just i Pastor 
Artista: Sergio Fandos Náquera
Lema: Les fotos del meu aniversari
Secció: 5ª


A la nostra dreta seguim pel carrer Poeta Mas i Ros, un carrer que ja hem visitat en anterioritat, i pugem per Crevillent on esperen els membres de la falla l'Alguer. 

123 - L'Alguer - Enginyer Janini
Artista: Manolo Martínez Reig
Lema: Amb un...parell
Secció: 2A



Infantil - L'Alguer - Enginyer Janini
Artista: Vicente Almela 
Infantil. Viatjant en el temps
Secció: 4ª


Amb alguns rajos de sol s'albiren pel cel ras de València, es nota una sensació de frescor agradable, són uns dies impecables tot i que en hora punta massa calorosos per a les altures d'any. Baixem per José María Haro i trobem ja els primers escombraires que paren per contemplar els monuments:

244 - José María Haro - Poeta Mas i Ros
Artista: Sergio Carrero Melián
Lema: Els oficis nocturs
Secció: 6C



Infantil - José María Haro - Poeta Mas i Ros
Artista: Sergio Carrero Melián
Lema: Els jocs perduts
Secció: 11ª


Avancem per Pintor Ferrer Calatayud on hem d'eixir a l'Avinguda de Serreria, punt estratègic per a orientar-nos. Dins de la certa tranquil·litat que es respira, trobem gent que passeja al gos i joves que tornen de marxa. Diríem que és la millor hora per veure falles encara que també es un horari insegur. De tot s'ha d'aprendre i també confiar en les fades que ens protegisquen, com la de la falla següent:

349 - Sants Just i Pastor - Serreria
Artista: Francisco Fuentes
Lema: La faula de la fada
Secció: 2B


Infantil - Sants Just i Pastor - Serreria
Artista: José Manuel Sánchez Cuenca
Lema: Quina por amiguets
Secció: 9ª



Pronunciada la costa avall del carrer Serreria, on hem d'estar alerta per no passar de llarg en el següent destí. No se si els joves que em trobe al carrer són fallers que volem empalmar la ressaca o han matinejat pel altres qüestions. Tampoc pararem per a preguntar, el millor és alleugerir el ritme i colar-se pel carrer Felipe Salvador, on trobem el monument de Ferros:

179 - Ferros - Juan Bautista Perales
Artista: Agustín Torralba Soto
Lema: Buscant la fortuna
Secció: 4A



Infantil - Ferros - Juan Bautista Perales
Artista: José Acebes Rodríguez
Lema: Mascotes Migevals
Secció: 10ª



No hay comentarios:

Publicar un comentario