domingo, 15 de julio de 2012

Dia 18 (07:20 - 08:20)

Horari i zona crítica de la ruta, el primer entrebanc del dia per la distància. Visitarem a continuació un barri marítim del que les males llengües deixen constar problemes. Cert o no, la veritat es que em va semblar un lloc com qualsevol altre, etiquetes que la gent posa de manera inconscient sols perquè el tipus de gent que hi viu no són com els dels propis llocs de procedència. Però abans d'anar a Natzaret, la zona a la que fem referència, hem d'acabar amb les falles de Camins al Grau que és per on ens hem quedat en l'última entrada. El sol ja lluïx, encara que calor no fa ja que es ben prompte per això, no són ni les set i mitja del matí. Estructuralment són edificis antics, un dels barris històrics de València que enllaça el Cabanyal amb la gran ciutat. Per José Aguilar pugem al carrer de Peaña on trobem un zoològic faller:

128 - Mestre Valls - Marino Albesa
Artista: Antonio Sánchez
Lema: Anem al Zoològic
Secció: 2A


Infantil - Mestre Valls - Marino Albesa
Artista: Antonio Sánchez
Lema: El bosc encantat
Secció: 7ª


A continuació baixem a un carrer il·lustre que ja vam visitar el primer dia i d'on vam sortir encantats per la qualitat dels monuments. El carrer Illes Canàries presenta tres comissions de gran respecte al mon faller, dues a la secció 1A i una tercera a 2A que res te que desmerèixer. Enhorabona a l'artista Sergio Musoles:

183 - Illes Canàries - Dama d'Elx
Artista: Sergio Musoles
Lema: Veritat o Mentira
Secció: 2A



Infantil - Illes Canàries - Dama d'Elx
Artista: Juan M. Castellbranque
Lema: Aventures en el llac
Secció: 4ª


Seguim a la nostra esquerra el carrer de Illes Canàries on eixirem al tram on Serreria es converteix en Eivissa. Pocs cotxes en una avinguda que a plena llum solar segur que és molt transitada, baixem per Isaac Peral:

304 - Isaac Peral - Méndez Núñez
Artista: Francisco Fuentes Moreno
Lema: Pujar al cel
Secció: 4A


Infantil - Isaac Peral - Méndez Núñez
Artista: Juan Manuel Sánchez Cuenca
Lema: Quin espectacle
Secció: 7ª



Ara ja és el moment d'anar a Natzaret. Dues falles hi han en aquest barri i un llarg trajecte des del Grau fins aplegar-hi. Durant la preparació de la ruta, vaig debatre si valia la pena fer eixe sacrifici, caminar tant per tan sols dues comissions, però la categoria d'ambdós feu decantar-me pel sí. Per Juan Verdeguer, l'Avinguda de l'Enginyer Manuel Soto i el Pont dels Astillers, arribem al barri del Port. Primera comissió amb no dues, sinó tres falles:

169 - Major - Moraira - Natzaret
Artista: Paco Giner Núñez
Lema: como, como como
Secció: 2A


Infantil - Major - Moraira - Natzaret
Artista: Pedro Rodríguez
Lema: Que ric és ser pobre
Secció: 2ª


Rèplica del monument de 1963
Artista: Arturo Vallés Bea


Ens donem pressa en deixar darrer la falla Major-Moraira ja que tenen els petards preparats per començar la despertà. Però no se que va ser pitjor, ja que si uns començaven al despertà, els altres tenien preparada la mascletà. Pel parc de Natzaret, visitem la falla de la categoria 1A amb dificultats per les tanques que han posat per preparar la disparà:

59 - Aras d'Alpont - Castell del Pop
Artista: José Ramón Espuig Escrivà
Lema: Rellotge, no marques les hores
Secció: 1A



Infantil - Aras d'Alpont - Castell del Pop
Artista: Alberto Abril Almiñana
Lema: La comunicació
Secció: 1ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario