jueves, 24 de enero de 2013

Dia 19 (15:45). Fi de la Ruta 2012


La ruta aplega a la seua fi. Ens prenem un llarg descans fins que la nova edició del 2013 torne a ocupar aquest blog. Però com ja vam dir a l’anterior entrada, falta una comissió. Evidentment, l'última falla no podia ser qualsevol, havia de ser especial, i vaja si ho és, perquè a València no hi ha una falla més especial que aquesta en l’apartat sentimental.

Allunyada del centre de la ciutat, difícil accessibilitat, traquil.la, aïllada. Pocs la visiten, excepte si ets un veí més de la pedania, un amic que ve a visitar algun integrant de la comissió i simplement si ets un boig de les falles. Es pot dir que la falla és l’institució festiva, que ha fet situar Les Cases de Bàrcena en el mapa i en el coneixement dels veïns de la gran ciutat.

Ma mare, junta amb altres, van decidir fa ara 16 anys que els xiquets de la pedania, llevat que no tenien cap element de distracció, es juntaren amb motiu d’una falla. Treballaren molt per a dur-la endavant, en condicions dificultoses, persones que viuen en altres llocs, familias humils, de poble, amics que formaren una gran familia i una generació inoblidable.

Aquest any ja passat, celebraven el 15é aniversari. Molt han canviat les coses, uns ja no estan, alters són nous membres, hi ha hagut problemes amb la gent, com en totes les familias. Però el que importa són els qui ara mantenen la falla les Cases. Sempre els agrairé la feina que fan, i encara que no  forme part, sempre els portaré al cor. Diré amb molt d’orgull quina fou i sempre serà la falla de la meua vida.

Han sigut 13 anys d’emocions intenses. Ma mare com a fallera tres anys i com a presidenta un altre,  mon pare, el meu germà, la meua cosina i els meus oncles. I jo, com a President Infantil al 2001. 13 anys de sopars els divendres, de play-backs, de jocs, de paelles el diumenge, de cartes, de parxís, de tornejos del sector, de betlems al nadal, de presentacions, de cridà, d’arreplegà, de falles en tot el que això suposa.

És una comissió xicoteta, però sempre serà la més gran per a mí. Perquè eixos records ningú me'ls llevarà. I com la memòria és selectiva, sols permaneixerà allò bo, que al cap i a la fi, és el millor que he tret de la comissió. Multitud de falles he vist, amb els seus actes característics, i l’emoció d’haver pogut viure des de l’altra banda tot aquest festeig. I solament per això, ho dic ben fort. Vixca la Falla les Cases!

290 - Cases de Bàrcena (Les Cases)
Autor: Paco Real
Lema: La música
Secció: 7C


Infantil - Cases de Bàrcena (Les Cases)
Autor: Paco Real
Lema: Les arts
Secció: 16ª


eXponsorAF9B9B32.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario