jueves, 3 de enero de 2013

Dia 19 (13:20 - 14:20)

Última tram de la Ruta, ara si que posem fi a la aventura i encara que quedarà una falla solta, la més especial que ja explicaré quan aplegue el moment, toca fer l'últim empuixó. Cinc monuments abans d'agafar el metro camí de casa, fent a més un paró per a dinar. Burjassot està de festa, almenys en el racons on hi ha comissions, la majoria amb una gran quantitat de persones. Són els moments més intensos on els fallers aprofiten per a deixar-se l'ànima gaudint de les últimes hores de festa. A més, cal preparar l'últim dinar, especial per alguns i trist per a altres, ja que serà el darrer de molts altres que s'hauran realitzat prèviament. Anem acompanyats com ja hem comentat en l'entrada anterior, el que facilita la dispersió de l'estat físic, prou alarmant. Però si hem arribat fins ací, ja és una estupidesa aturar-nos. No obstant, en deixarem una comissió a qui li demanen disculpes i ens comprometen a visitar-la en la pròxima edició. La que si vam visitar es aquesta:

222 - Doctor Domingo Orozco - Bailén
Artista: Miguel Balaguer Nieto Márquez
Lema: Festes del poble
Secció: 6B


Infantil - Doctor Domingo Orozco - Bailén
Artista: Miguel Balaguer Nieto Márquez
Lema: El mon del circ
Secció: 12ªMonument previ a parar per a dinar i donar un respir al nostre cos. Pugem per Domingo Orozco fins al carrer Llíria i ben propet està, el que agraïm de tot cor. A punt de començar la primavera, visitem una falla que li rendix honor a l'estació:

220 - Fermín Galán i Garcia Hernández - Primavera
Artista: José Manuel Martínez Izquierdo
Lema: Horta t'estime
Secció: 5B


Infantil - Fermín Galán i Garcia Hernández - Primavera
Artista: Tresfentart
Lema: Benvinguts
Secció: 11ªNecesitàvem un llarg descans, dinar en tranquil.litat. La part més dura ja està acabada i sols queden quatre falles per finiquitar aquesta aventura tan fascinant que hem volgut compartir amb vosaltres. Després d'omplir l'estómac, cal fer l'últim esforç, encara que ara cada pas donat és molt costós. Escoltem les primeres "mascletaes" del dia, típic fer això al dia de Sant Josep:

253 - Pi i Margall - Artuo Cervellera
Artista: Victor Caballero Gutiérrez
Lema: Futur incert
Secció: 6B


Infantil - Pi i Margall - Artuo Cervellera
Artista: Victor Caballero Gutiérrez
Lema: Xe, quin dols
Secció: 11ªI de disparà a disparà, cada instant un petit terratrèmol i no ve de la Plaça de l'Ajuntament com els anteriors. Anem vora la via del Metro i quasi ja a Godella per visitar la falla de Nàquera:

269 - Nàquera - Lauri Volpi
Artista: Inmaculada Ibáñez Alonso
Lema: Aterra com pugues
Lema: 4B


Infantil - Nàquera - Lauri Volpi
Artista: Inmaculada Ibáñez Alonso
Lema: Desfilada de malabars
Lema: 8ªLa Ruta Fallera dirà adéu a la travessia per Burjassot amb aquest monument. No tinc afecte per aquesta comissió més enllà del que puga tenir a una altra, però a partir d'ara serà un racó especial ja que va ser l'últim monument que visití. Encara que no l'última falla, ja que hem reservat el millor plat per a una entrada solitària, que serà la oficial que done per finalitzada la caminata. No obstant, a Maria Ros sempre quedarà el regust de que aquesta part de falles atípiques i que mai m'havia proposat de visitar, ja ha tocat a la seua fi:

252 - Maria Ros - Sant Tomeu
Artista: Enrique Cardells Martínez
Lema: La moda ens transforma
Secció: 3AInfantil - Maria Ros - Sant Tomeu
Artista: Vicente Varea de Dios
Lema: Xicotets monstres
Secció: 10ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario