jueves, 22 de noviembre de 2012

Dia 19 (09:50: 10:40)

El tram final que abasta Benicalap serà un dels més durs de tota la ruta ja que vaig començar a notar problemes amb el turmell. Floriren les mateixes molèsties que mesos abans vaig tenir a causa d'una tendiditis. Però els problemes físics no van evitar que les falles pendents de la zona quedaren immortalitzades al projecte. Això sí, els descansos ja foren més continuats i el ritme abaixà de forma considerable, ja que per més voluntat que volia posar, el cos te un límits que no es poden oblidar. Ens trobem en una zona relativament nova de la ciutat, als afores de la perifèria on regna la tranquil.litat. Tot un contrast si ho comparem amb l'ebullició de gent que de seguir està fent del centre de València un autèntic formiguer en aquest dia de Sant Josep. Em crida l'atenció que la majoria de gent que es veu a la zona va vestida d'esport aprofitant les bones infraestructures per a fer exercici físic. Molts parcs i urbanitzacions residencials que tenen l' avantatge d'un espai ampli per a viure, lluny de l'alboroteig cèntric. Això sí, els nuclis fallers impregnen aquesta tranquil.litat d'ambient festiu, com a Pintor Jacomart:

295 - Camí de Montcada - Pintor Jacomart
Artista: José Sales Asián
Lema: Ecologia
Secció: 6C


Infantil - Camí de Montcada - Pintor Jacomart
Artista: Vicente Francisco Lorenzo
Lema: Un mosset més
Secció: 14ª


Ens tocava un bon descans que aprofitem també per a reposar forces amb un refrigeri lleuger. Ens queda per davant una últim tram abans de partir als poblats del nord. Entre austeritat i urbanitzacions noves que respiren alt nivell de vida ens endinsem cap a una falla que el pròxim any no serà tal, sinó una refundació. Ens quedem amb l'últim monument de l'Historiador Josep Maria Giménez Faios.

382 - Plaça de l'Historiador Giménez Fayos
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: Donamor
Secció: 6C


382 - Plaça de l'Historiador Giménez Fayos
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: A la lluna!
Secció: 12ª


Ens costa horrors donar pas, ara si que entra l'autèntica personalitat del ruter per seguir endavant i no tirar tot l'esforç per terra en l'últim moment. El dia és magnífic i no podem desperdiciar l'oportunitat. A més, ara hem de visitar una falla que porta el nom d'un dels oficis més bonics del món. I es que la ciutat de l'artista faller no es podria lliurar de tenir un monument:

26 - Ciutat de l'Artista Faller
Artista: José Ramón Espuig Escrivà
Lema: Pirates de la crisi
Secció: 3B


Infantil - Ciutat de l'Artista Faller
Artista: Guillermo Rojas Vera
Lema: Música per a tots
Secció: 2ª


Baixem per l'Avinguda de Sant Josep Artesà fins el Carrer de Luis Braile. Allí sonen i ressonen els petards fins al punt que ja estaven muntant la mascletà de Sant Josep. Com ja he dit en alguna ocasió, no hem sembla ve muntar una mascletà al voltant del monument ja que impedix visitar-los, però cadascú ho decideix així i com a bon turista ho respectem. Al cap i a la fí, ells paguen i per tant ells són qui ho preparen al seu gust:

358 - Andrés Piles Ibars - Salvador Tuset
Artista: Antonio Fornés Quijano
Lema: Mitologia Fallera
Secció: 2B


Infantil - Andrés Piles Ibars - Salvador Tuset
Artista: Miguel Banaclocha Rausell
Lema: Vacances en...
Secció: 3ª


Busquem eixir a l'Avinguda Burjassot que serà un dels trams més durs. Ens vam resistir a la temptació de seure en algun banc però això seria un regal per al moment però un contratemps. Aquesta Avinguda va ser eterna i van haver de traure un caràcter com poques voltes vaig traure a ma vida. El benefici moral que suposà trobar la falla corresponent, impagable:

238 - Avinguda Burjassot - Serra d'Agullent
Artista: Xavi Bonilla
Lema: Passarel.la de barri
Secció: 3A


Infantil - Avinguda Burjassot - Serra d'Agullent
Artista: Xavi Bonilla
Lema: Les vacances
Secció: 3ª

No hay comentarios:

Publicar un comentario