sábado, 28 de julio de 2012

Dia 18 (09:05 – 09:25)

Ja meu veia vindre, durant aquest tram em sent com un soldat fugint de les bombes salvant sempre les distàncies. Per tots el cantons me trobe fallers despertant al barri, alguns fins i tot em miren amb cara de “a aquest panoli li anem a rebentar els timpans”. No ho aconseguiren, al contrari, em van motivar més perquè em deixaren més despert del que estava. Ens trobem al nucli del Cabanyal, un barri que com tants altres peca de mala fama, però que no deixa de ser essència de la ciutat. La brisa marítima del bon matí, una sensació pescadora, un barri que es desperta amb la Malvarrosa als seus peus. El Cabanyal és així d’especial i bon racó de visitar una gran quantitat de falles modestes però amb solera. Baixem pel carrer Barraca, amb eixe nom tan faller i valencià ja poden haver-hi comissions. La primera, aquesta:

155 – Barraca – Travessia Església del Rosari
Artista: José Martín Llàcer Simón
Lema: L’art de la vida
Secció: 4B


Infantil – Barraca – Travessia Església del Rosari
Artista: Sergio Lis Abril
Lema: Cartes d’Amor
Secció: 9ª


Passem a l’altra banda del tramvia, concretament a les finques blanques que sempre veig quan el meu oncle em porta a la Universitat i anem camí de la nau del Port. 

86 - Blocs Platja
Artista: Ignacio Ferrando Tamarit
Lema: Saionara...Cabanyal!
Secció: 5A



Infantil - Blocs Platja
Artista: Ignacio Ferrando Tamarit
Lema: Després de classe
Secció: 8ª



Ens hem desviat de la zona quadriculada a un altre bloc, fent honor al nom de l'anterior comissió. Els carrers ja van agafant vitalitat, les cafeteries ja funcionen i els fallers, alguns que han empalmat amb la nit anterior, enceten un nou dia festiu preparant l'esmorzar. Apleguem de nou al carrer Barraca, però més amunt d'on estàvem abans:

322 - Barraca - Columbretes
Artista: José Vicente Cebrián Minguet
Lema: Factures
Secció: 4B



Infantil - Barraca - Columbretes
Artista: Vicente Gomar Vidal
Lema: El bosc animat
Secció: 8ª



Accelerem el ritme, poc a poc veurem com la ruta s'ha de modificar ja que no podem executar-la a causa dels condicionants. La següent falla, a l'estil tradicional, una dura crítica i un material caser, com no l'artista ha estat la pròpia comissió, ens agrada veure comissions que opten per un estil més a l'antiga:

234 - Escalant - Empar Guillén
Artista: La comissió
Lema: Tot son hisenda
Secció: 6B



Infantil - Escalant - Empar Guillén
Artista: Verònica Salimei
Lema: Conte de primavera
Secció: 13ª


El pròxim destí està prop, sobre el mapa anem cap a la esquerra, pel carrer Mediterrani fins aplegar a la Palça de la Creu, que respira tradició per totes bandes. És curiós, però aquestos llocs que com a molt hauré vist de passada, em mereixen molt de respecte i hem fan sentir un privilegiat per visitar-los. Felicitacions a la comissió pel seu 50 aniversari, bodes d' or i també pel primer premi en la secció 7A:

42 - Plaça de la Creu - Els Àngels
Artista: Sergio Edo Llopis
Lema: 50 anys d'il.lusions
Secció: 7A



Infantil - Plaça de la Creu - Els Àngels
Artista: Joaquín Martí Fernández
Lema. Pim-pam-pum-foc
Secció: 14ª


No hay comentarios:

Publicar un comentario