viernes, 21 de diciembre de 2012

Dia 19 (11:40 - 12:25)

Diumenge de falles, es nota per tots els racons de la ciutat i pels municipis de les rodalies. Tots els establiments tancats excepte els bars. Les famílies opten per baixar al carrer i contemplar les últimes hores de vida dels monuments. El dia convida, respecta l'oratge de moment tot i que està un poc rebolicat. I Benimàmet no escapa d'aquesta rutina, mentre els fallers fan comparsa en els seus respectius passacarrers, la resta aprofita per repassar els detalls. Així, els xiquets mostren les seues cares d'impacte al veure eixos ninots tan gegants i colorits. Esperem que en uns anys, ells també es proposen de fer una ruta i visquen la festa sempre des de la seua faceta més positiva. La comissió que tot seguit visitem és una de les més importants a la enorme pedania on ens trobem. Per la categoria on es troba, indica la seua importància, a més de estar situada en una plaça emblemàtica. Els donem l'enhorabona pels dos premis collits, el segon en la categoría i el tercer en enginy i gràcia.

274 - Plaça de la Tenda
Artista: Manolo Martínez Reig
Lema: Maria i altres herbes
Secció: 2B



Infantil - Plaça de la Tenda
Artista: Dani Barea
Lema: De visita al taller de l'artista
Secció: 6ª


Ens hem introduït pels carrers més antics de Benimàmet, el que consideraríem com casc antic. Sembla que les cames han decidit donar treva, i traguem energies d'on no hi ha. El millor es veure un parell de falles més abans de tornar a fer un respir. Pugem el carrer de Felip Valls fins topar-nos amb una comissió. Semblava que ens esperava ja que va ser arribar i donar eixida al passacarrer. Amb tant d'ambient era difícil que cap faller no ens tapara la panoràmica:

121 - Plaça de Lluís Cano
Artista: José Ramón Espuig Escrivà
Lema: Coses de casa
Secció: 4A



121 - Plaça de Lluís Cano
Artista: Vicente Espeleta García
Lema: Halloween
Secció: 6ª


Ja ho hem dit en altres ocasions però quina ràbia de no poder duplicar-me i fer la ruta i tots els actes de comissió amb la falla on tant anys vaig estar. Deixem darrer la Plaça Lluis Cano i seguim escalant per Evarist Bas. Ací, veiem primer el monument i reposem cinc minuts en el banc de la plaça. Anem be de temps i observem amb atenció els detalls de l'obra de Dani Barea:

356 - Evarist Bas - Cullera
Artista: Daniel Barea Ortiz
Lema: Un passeig per Espanya
Secció: 6B



Infantil - Evarist Bas - Cullera
Artista: Daniel Barea Ortiz
Lema: Warner
Secció: 11ª


Sols ens queda una última falla a Benimàmet, encara que molts diuen que ja pertany a Burjassot. Com no estic tan posat dins de la geografia d'ambdós municipis, no em clavaré en polèmiques. Aquest any no han repetit l'èxit dels dos exercicis anteriors, encara que també és cert que han ascendit de categoria amb un gran tercer premi. Enhorabona als esparters:

217 - Esparter - Mestre Plasencia
Artista: José Latorre i Gabriel Sanz
Lema: Toquem fons
Secció: 2B



217 - Esparter - Mestre Plasencia
Artista: Dora Piles Rovira
Lema: Nit de bruixes
Secció: 4ª



Ara si que si abandonem Benimàmet i passem a l'altre costat. L'últim tram que visitaré d'aquesta ruta 2012 serà Burjassot i no ho faré a soles. Però ja arribarà el moment d'aclarir això, la primera comissió que ens rep s'ha endut bon premis, el primer de la secció 4A i el tercer d'enginy i gràcia. És la millor forma d'iniciar la ruta burjassotera:

214 - Cristóbal Sorni - Mestre Fernando Martín
Artista: Laura Palmeri
Lema: Tinc dret a la meua festa
Secció: 4A


Infantil - Cristóbal Sorni - Mestre Fernando Martín
Artista: La comissió
Lema: Mare natura
Secció: 4ª




No hay comentarios:

Publicar un comentario